Dobos Sándor, 2019.02.08. | Vízilabda

A jó formában lévő VasasPlaket az őszi döntetlent feledtetné egy győzelemmel.

Végletekig kiélezett, nagyon jó mérkőzést játszott ősszel a VasasPlaket Kaposváron, és bár megvolt a győzelmi esély a találkozó végén, elmaradt a siker, helyette 7-7-es döntetlennel gyűjtöttünk be néhány további kérdőjelet a szezon későbbi szakaszára.

Azóta néhány kérdőjel kiegyenesedett, de hogy az alapszakasz végén a mieink helyezése mellett felkiáltójel legyen, még kilenc pontot kell szerezni – valamint várni a nagy riválisok eredményeit. A múlt héten majdnem óriási bravúrral könnyítette meg a helyzetét Földi László csapata, másfél perc hiányzott ahhoz, hogy egyszerűbb legyen a képlet a folytatásban. 10-9-re is vezettünk a tabella harmadiik helyén álló Miskolc otthonában, végül azonban Nagy Ádám két góljával fordított az MVLC.

Ami pedig a lényeget illeti: a Vasas szeretne a negyedik helyre odaérni a csoportban, azaz a bajnokság legjobb nyolc csapata közé. Jelenleg a Debrecen foglalja el ezt a helyet 15 ponttal, a Vasasnak 8 pontja van, az UVSE-nek 9, a Tatabányának 7. A Debrecen még a három élcsapattal játszik, a Miskolccal, az OSC-vel és a Szolnokkal.  A mieink a hétvégén a Kaposvárral, egy hétre rá a Tatabányával, kettőre rá az UVSE-vel. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben a DVSE nem szerez már pontot, mi pedig még kilencet gyűjtünk, odaérünk a negyedik helyre – hiszen közben 3-3 pontot rabolnánk a Tatabányától és az UVSE-től is, akik így már nem tudnának utolérni bennünket.

Szép tervek, de egyáltalán nem lehetetlenek.

Kapusunk, Jónás György szerint a Miskolc elleni bajnoki pozitív élmény volt, függetlenül a vereségtől, jól illeszkedett a találkozó a felívelő formába.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A meccs 18 órakor kezdődik a Komjádi-uszodában.

E.OB OB I, 12. forduló:

UVSE-Hunguest Hotels–Tatabányai VSE – 13:15
VasasPlaket–Kaposvári VK – 18:00 (vezeti Tóth Imre, Tóth Sándor)
A-Híd OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa – 19:00
PannErgy-Miskolci VLC–Debreceni VSE – 19:30


Hirdetések