Jenkei Dániel, 2019.01.30. | Vívás

Ifjúsági olimpiai bajnokunk hosszú távú szerződést írt alá a Vasas Sport Clubbal.

Rabb Krisztiánra a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpia megnyerése után figyelt fel igazán a sportvilág, igaz előtte már a kadet világbajnokságon is dobogóra állhatott a kardvívók között. A Vasas SC saját nevelésű sportolóját sokan hasonlítják Szilágyi Áronhoz, és a közelmúltban közös interjút is adtak a VasasTV-nek.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

A 2024-es olimpiai szereplés már ebben a beszélgetésben is felmerült, most pedig az első konkrét lépés is megtörtént a cél érdekében, hiszen a 18. életévét idén betöltő versenyzőnk hosszú távra kötelezte el magát a Vasas SC-vel.

Nézzük, mit mondtak a főszereplők a kontraktus aláírását követően:

Rabb Krisztián:

- Boldog vagyok, hogy ilyen hosszú távra sikerült a Vasassal megállapodom, hiszen itt kezdtem a vívást, nagyon szeretek a klubban dolgozni, most pedig már hivatalosan is a Vasas család tagjának mondhatom magamat. Nagy lehetőség számomra, hogy 2024-ig bizalmat kaptam, igyekszem élni ezzel, hiszen pontosan tudom, milyen elődeim voltak a Vasasban kardvívásban. Természetesen a nagy álmom és célom az öt év múlva rendezendő olimpia, de addig még rengeteg feladat vár rám. Az előttünk álló évben a junior világ –és Európa-bajnokságon szeretnék elsődlegesen bizonyítani.

Ferjancsik Domonkos, korábbi kardvívó világbajnok, a Vasas vívóinak szakosztály elnöke:

- A szakosztály távlati céljai szempontjából különös jelentőséggel bír egy ilyen hosszú távú megállapodás. Nem tartom szerencsésnek az összehasonlításokat, így nem is hoznám fel Szilágyi Áron példáját, de az biztos, hogy Krisztián személyében egy kiemelt tehetségű kardvívó kötelezte el magát a Vasashoz. Ez a szerződés jó visszacsatolás a szakosztályunknak, hogy megfelelő munkát végzünk, Krisztián számára pedig nyugalmat és kiegyensúlyozottságot jelenthet a következő évekre. Kulcsfontosságú a mesteredző, Somlai Béla személye is, aki töretlen motivációval dogozik azért, hogy elérjék a közös céljaikat.

Polgár-Veres Árpád, a Vasas SC sportszakmai elnökhelyettese:

- Reális, ösztönző feltételek mellett sikerült megállapodnunk Krisztiánnal, ráadásul kifejezetten hosszú távra, ami a mai magyar sportban egyre kevésbé szokványos. Krisztián fiatal tehetségként ígéretesen szerepelt az elmúlt években, mostanra pedig eljutott arra a szintre, hogy még kiemeltebben kezeljük. Ez most a 2024-ig szóló szerződés formájában valósul meg, amely megteremtheti számára a további előrelépés lehetőségét.

 


Hirdetések