Jenkei Dániel, 2018.12.31. | Klub

Szubjektív évzáró sorozatunkban a vasassc.hu stábja osztja meg legemlékezetesebb 2018-as pillanatait. Főszerkesztőnk, Jenkei Dániel kalendáriumával zárjuk a sort.

JANUÁR

Kézilabdázóink a 2018-as év első napjaiban, még az NB I-ben arattak nehezen felejthető győzelmet a Békéscsaba ellen.


FEBRUÁR

Az épülő Illovszky-stadion kapcsán minden mérföldkő nagy élményt jelentett idén, így a Rudi bácsi születésnapján tartott bejárás is. Néhány kivétellel tényleg mindenki ott volt korábbi labdarúgóink közül, aki számít.

A vasasos bajnoki címek és a nagy kupasikerek tanúi mellett számomra jó élmény volt együtt látni gyerekkorom kedvenceit, Kabát Pétert, Sowumi Thomast, vagy éppen Pál Zoltánt.
 


MÁRCIUS

Megújultunk!

Minden szentnek maga felé hajlik a keze, de tényleg az év egyik legfontosabb pillanata volt, amikor a klub születésnapján elindítottuk új weboldalunkat. Komoly munka előzte meg, és azóta is bőven akad tennivaló, de mostanra már szívünkhöz nőtt az új felület.

És még egy szubjektívnál is szubjektívabb élmény márciusból: a születésnapi interjú saját édesapámmal.


ÁPRILIS

Közel 15 év után távozott Jókay Zoltán a Vasas Óbuda vezetőedzői posztjáról. Erről a különleges pillanatról személyes hangvételben emlékeztem meg.

www.vasassc.hu/hirek/8453/koszonjuk--jokay-zoli
 


MÁJUS

Utólag inkább keserédes élmény, de akkor ezt még nem tudtuk: a bentmaradásért folytatott küzdelem kellős közepén Egerszegi Tamás góljával a 94. percben mentett pontot a Vasas FC a Groupama Arénában.

Ez az érzés mindig különleges, még akkor is, ha azóta az NB I és Egerszegi is csak valamilyen homályos emléknek tűnik.

 


JÚNIUS

Újraindult a Vasasban a műkorcsolya.

Meglátogattuk Tóth Ivettet, az ACDC-lányt, a szakmai vezető Tokaji-Kulcsár Zsófiát, és Major Andrea szakosztály-igazgatót a Vasas Jégcentrumban.

Szimpatikusan, profi módon beszéltek a terveikről, azóta pedig kiderült, mindezt nem a levegőbe tették, szépen épül a sportág.

 


JÚLIUS

Tóth Tamás, paralimpiai bajnokunkkal készítettem interjút, aki őszintén elmesélte, a nagy siker után letért az úszás ösvényeiről, de úgy tűnik, sikerült visszatalálnia.


AUGUSZTUS

A bőven harminc fok feletti hőségben vittük el a focista Vaskó Tamást hokisaink egyik edzésére. Ez lett az egyik legnépszerűbb 2018-as videónk.
 


SZEPTEMBER

Elindult a Vasas Gyerek Program ötödik szezonja, ez alkalomból pedig három olyan sportolóval beszélgethettem a gyerekkorukról, akik emberileg is közel állnak hozzám: Szász-Kovács Emese, Sastin Marianna, és Ferenczi István mesélt a kezdetekről.

 


OKTÓBER

Megszólaltatni a könnyeivel küszködő edző-férjet, Wöller Ákost, miután kiderült, hogy felesége, Sastin Marianna a bronzért birkózhat a budapesti világbajnokságon. Mindezt nyolc hónappal kisfiuk születése után…
 


NOVEMBER

A Vasas Óbuda Challenge-kupa továbbjutása a Rogoza ellen a Láng-csarnokban.

Volt itt minden: aranyszett, drámai sérülés, tomboló lengyel edző, és persze aki ugrál, angyalföldi…

Szükség van az ilyen nemzetközi élményekre.


DECEMBER

Új műfajjal debütáltunk a VasasTV-ben.

Rabb Krisztián ifjúsági, és Szilágyi Áron felnőtt olimpiai bajnokunkkal készítettünk nagyobb lélegzetvételű, beszélgetős műsort a Kovács Pál Vívócsarnokban.

A gyerekbetegségek persze még kijöttek a felvétel során, de összességben jó élmény volt. Biztos, hogy jövőre is csinálunk hasonlót!


Hirdetések