2008.03.09. | Vívás
A Vasas 17 éves vívója  a múlt heti, franciaországi - juniorok között  elért - Világ-kupa bronzérme után ezúttal saját korosztályában bizonyult Európa legjobbjának.

Ma fejeződött be az olaszországi Rovigóban a kadet Európa-bajnokság. Két kardvívónk, Iliász Nikolász és  Alkonyi Kristóf képviselte színeinket a magyar válogatott tagjaként. Nem panaszkodhatunk eredményességükre, hiszen Iliász egy arany és egy ezüstéremmel, Alkonyi pedig egy ezüsttel gazdagította eddigi sikerlistáját.

Az egyéni versenyben mindketten négy győzelemmel fejezték be a csoportkört. Az egyenes kieséses szakaszban Alkonyi Kristófót a török Caglayan  állította meg (10:15) a legjobb 64 között. Iliász Nikolásznak öt ellenfelet kellett legyőznie ahhoz, hogy a nyakába akasszák az aranyérmet. Sorrendben Wrobel (lengyel 15:8),  Scepi (olasz 15:11), Weber (német 15:8),  Kindeler (német 15:6) és a döntőben Szabó (romániai  15:8) voltak az ellenfelek. 
Fölényét és vívótudását mi sem bizonyítja jobban, hogy egyedül az olasz fiú tudott több mint tíz tust bevinni neki.

A csapatban ezüstérmes magyarok, a két vasasos fiúval a soraikban Ukrajna (45:33) és Németország (45:37) ellen nyertek, a döntőben viszont Olaszország (34:45) jobbnak bizonyult.


Hirdetések