Dobos Sándor, 2018.12.19. | Kajak-kenu

Boros Adriánnal közösen érdemelték ki a címet, a Vasas SC versenyzője vele lett Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes 2018-ban.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség is megtartotta évzáró bankettjét, és sikersportágunk ebben az évben is remek időszakot zárt, a felnőtt és korosztályos világversenyeken is eredményesen szerepelt a magyar küldöttség, jó szokásához híven.

A Vasas két élversenyzője közül Takács Tamara a belgrádi Európa-bajnokságon 5000 méteren aranyérmes, 1000 méteren ezüstérmes lett, az U23-as világbajnokságon 500-on arany-, 1000 méteren ezüstérmet szerzett (a felnőtt vb-n 5000 méteren indult, ott negyedikként zárt).

Solti László ebben az évben is a maratoni szakágban tudott kiteljesedni, Boros Adriánnal Horvátországban Európa-bajnok lett, majd a portugáliai vb-n ezüstérmet szerzett. Nem véletlen, hogy a keddi évzárón őket díjazták, az év maratoni férfi kajakosa címmel.

„Kicsit meglepődtem, mert Adriánnak egyesben is voltak kiemelkedő eredményei, ugyanakkor úgy érzem, tényleg ott vagyunk hosszú évek óta az élmezőnyben és az idei két érem jó visszaigazolás. A gálára Mátraházáról mentem fel, éppen itt vagyok a Párizs 2024 program keretében szervezett második edzőtáborban, ez egy futótábor. Az első, olaszországi edzőtábor nagyon jól sikerült, és összességében is jól halad a téli alapozás és felkészülés, minden képességemet szeretném fejleszteni. Most kell elvégezni a mennyiségi munkát, rendületlenül megy a meló. Ez a mátraházi tábor csütörtökön ér véget, pénteken és szombaton még van egy edzésem otthon, aztán jön egy kis karácsonyi szusszanás. A két ünnep között is igyekszem majd szinten tartó edzéseket végezni, hogy ne essek ki a ritmusból, a munka január 3-án folytatódik” – összegzett Solti László.


Hirdetések