Dobos Sándor, 2018.12.18. | Labdarúgás

Vendégül láttuk legutóbbi stadiontúránkon a Vasas egyik legújabb szimpatizánsát, az egy éve Budapesten élő, egy népszerű közösségi profilt is működtető Danielt.

Nemrégiben a 24.hu készített remek interjút Daniel Cochrannal, aki népszerű Instagram-oldalt működtet, melyben Budapest szobrait fotózza, így megismerve a város és Magyarország történelmét. Több mint négyezren követik már az oldalt, ezen maga Daniel is csodálkozik (szerepel egyébként a posztok között a Fáy utcai Kubala-szobor is).

Az Észak-Angliából származó fiatalember 30 éves kora után hagyta el a szigetországot, úgy döntött, világot lát, és az első olyan helyre elköltözik, ahol megkapja a megpályázott állást. Így jutott el Bahreinbe, majd Tokióban élt, hogy aztán Budapestre kerüljön, most az Angol Intézetben üzleti angolt tanít, illetve magántanárként dolgozik.

De hogy jön ide a Vasas? – kérdezhetnénk.

Nos, Daniel bárhol is él, kiválaszt magának egy focicsapatot, amelynek aztán a történelmére is kíváncsi. Az interjúban így vallott erről:

„Otthon a szülővárosom csapatának, a Middlesbroughnak szurkoltam, aztán minden országban, ahol bizonyos ideig éltem, volt kedvenc csapatom. Van néhány szabály, ami alapján választok kedvencet: a legfontosabb, hogy ne a legjobb helyi focicsapat legyen. Túl egyszerű lenne a Manchester Citynek szurkolni. Vagy itt a Fradinak. Olyan csapatért szorítok, amellyel meg kell dolgozni a sikerekért. A Vasas ugyebár kiesett az NB I-ből. Ami miatt még szimpatikusak, hogy a Middlesbrough is vasgyári munkások csapata.”

Olyannyira kedveli a Vasast, hogy minden hazai meccsre igyekszik eljutni, de volt már idegenben is drukkolni. Sőt, külön blogot vezet a Vasasról, amit ide kattintva lehet elérni, érdemes elmélyedni benne az angol humor és szójátékok kedvelőinek is.

Látva szimpátiáját és lelkesedését, úgy döntöttünk, vendégül látjuk legutóbbi stadiontúránkon, az invitálást örömmel fogadta. El is készült már az erről szóló bejegyzés a blogoldalán (természetesen a Budafok elleni győztes évzárásról is), ITT LEHET MEGNÉZNI.

Daniel, üdv, a Vasas családban!


Hirdetések