Dobos Sándor, 2018.12.08. | Vízilabda

Furcsa mérkőzésen játszott döntetlent a Vasas a Komjádi Kupa selejtezőjében. Lesz még egy rangadó.

Komjádi Kupa, selejtező:

Vasas SC–BVSC-Zugló 5-5 (3-2, 0-1, 0-2, 2-0)

Vasas: Dévai – Sélley-Rauscher, Hajdu A. 1, Bencz, Trombitás, Simon H., Makszim 3. Csere: Vadovics L. 1, Fazekas G., Farkas R., Korom T. Vezetőedző: Plézer János

BVSC: Takács Á. – Mladoniczky 1, Ágh, Csorba 1, Lajkó, Tanczer 2, Sugár. Csere: Fodor O., Farkas B., Batizi, Gyenis, Balaska, Sólyom 1. Vezetőedző: Kemény Kristóf

Gól/emberelőny: 0/7,illetve 2/6
Ötméteresek: -
Kipontozódott: Tanczer (27.)


A mérkőzés napján tudta meg a két csapat, hogy a selejtezőcsoport harmadik résztvevője, a Fehérvári VSE visszalépett a játéktól. Ezek után a felek azt az értesítést kapták, hogy – hasonlóan néhány másik kétcsapatos „csoporthoz” – oda-visszavágós párharc lesz a BVSC és a Vasas között, azaz vasárnap jön majd még egy meccs, a Szőnyi úton.

Legalábbis szombat este, a mostani tudósítás készültekor ez volt a helyzet. Ami biztos volt a meccs előtt, hogy rangadó ez a javából, a két klub utánpótláscsapatai az elmúlt időszakban sok kemény és emlékezetes találkozót vívtak. Ez a mostani is az volt, már csak a körülmények miatt is.


Makszim Soma 3 gólt szerzett

A Vasas jól kezdett, úgy tűnt, gólgazdag is lehet a mérkőzés, de a védelmek az első nyolc perc után stabilabbá váltak. Voltak hibák is, persze, hogy voltak, de mi mindenképpen jó érzésekkel zárhattuk a találkozót, ugyanis 3-5 után elveszni látszott az esély.

Egy igen erőteljes dorgálás következett Plézer Jánostól az utolsó szünetben: „meg kell halni”, ezt emelnénk ki a monológból, a fiúk pedig vissza is hozták a párharcot, Hajdu Attila és a végül összesen három gólig jutó Makszim Soma mattolta a BVSC kapuját, így 5-5-re egyenlítettünk.

Ez is lett a vége, büntetők nem jöttek, döntés vasárnap.

„Holnap, akármilyen körülmények között, de tovább fogunk jutni” – ezzel búcsúzott Plézer János vezetőedző a Komjádi-uszodától szombat este.

Így legyen!


Hirdetések