Jenkei Dániel, 2018.12.06. | Röplabda

December első hétvégéjén nemzetközi ellenfelekkel csapott össze U15-ös lány röplabdacsapatunk.

Halász Márta tanítványainak egy rendkívül színvonalas tornán nyílt lehetőségük megmutatni a tudásukat. Nyíregyházán immár 25. alkalommal került sor a Móricz Kupára, ezúttal szerb, szlovák, román, lengyel és magyar csapatok részvételével. 

A csoportmérkőzéseinket viszonylag könnyed játékkal sikerült hozni a Nyíregyháza kettes csapata és a szerb Kikinda együttesei ellen. 

Ennek köszönhetően előnyerőként várhattunk az ellenfelek keresztjátékát, és végül azt a BRSE-t kaptuk a legjobb négy közé jutásért, akivel szemben a szegedi tornán a döntőt elveszítettük. 

Most sikerült a visszavágás: hatalmas küzdelemben harcolták ki a vasasos lányok a négy közé kerülést. 

A döntőbe jutásért egy nagyobb különbséggel megnyert mérkőzés következett a szlovák Presov csapata ellen. A döntőben pedig a magasságban abszolút kiemelkedő, idősebb játékosokkal érkező román Baia Mare következett.

Nagyon bátran kezdtünk, Halász Márta elmondása szerint szinte extázisban játszottak a lányok, és nem ismertek elveszett labdát. Általános meglepetésre mi örülhettünk az első játszmának, aztán talán egy kicsit megijedtünk a lehetőségtől, így kiegyenlítettek a románok. 

A döntő játszma is szorosan alakult, de végül alulmaradtunk a tornát megérdemelten nyerő román Nagybánya ellen. 

Két játékosunk is kapott különdíjat, a torna legtechnikásabb játékosának Stankovics Alindát választották, a torna All Star csapatába pedig Imre Zsófit választották be. 

 

 



Eredmények:

Vasas - Kikinda 2-0
Vasas - Nyíregyháza2 2-0
Vasas - BRSE 2-1
Vasas - Presov 2-0
Vasas - Baia Mare 1-2


Hirdetések