Dobos Sándor, 2018.12.02. | Vívás

Rendkívül magabiztosan nyerte meg a Magyar Kupa III. fordulóját a Vasas SC férfi párbajtőrcsapata, amely esélyt sem hagyott a nagy rivális Honvédnak a döntőben.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték meg a párbajtőrözők Magyar Kupa-sorozatának harmadik állomását, szombaton az egyéni versenyeken izgulhattunk a vasasos versenyzőkért, vasárnap pedig a csapatok küzdöttek.

Egyéniben a magyar ranglistát vezető Bányai Zsombor a döntőig menetelt, ott Siklósi Gergely végül 15-12-re győzte le. Koch Máté bronzéremig jutott, éppen Zsomborral küzdött az elődöntőben, ahol 15-10-re maradt alul.

Vasárnap aztán alaposan sikerült odacsapnia a Vasas első számú, a magyar ranglistát vezető csapatának. A Bányai Zsombor, Koch Máté, Buta Levente, Nagy Dávid összeállítású együttesünk mindhárom ellenfelét biztosan verte, a legsimábban a döntőben, a nagy rivális Honvéd ellen nyert (amely a másik honvédos csapattól kapott ki előzőleg).

„Egész nap kiegyensúlyozottan vívtunk. Először a Pécs csapatát vertük meg, magabiztos győzelem volt, majd utána a BVSC-t múltuk felül. A Honvéddal kerültünk össze a döntőben, azt lehet mondani, hogy igazából egy percig nem volt kérdéses a győzelmünk. 40-19-nél vettem át az utolsó asszót, szóval gyönyörűen vívtunk. Nagyon elégedett vagyok a csapatunkkal, és büszke vagyok arra, amit hétről hétre nyújtunk. Ez egy hatalmas eredmény számunkra, valószínűleg az ob-n is ebben az összeállításban versenyzünk majd” – foglalta össze a történteket Bányai Zsombor.

Magyar Kupa III. forduló, csapatverseny

Vasas SC-PTE-PEAC 45-20
Vasas SC-BVSC 45-31
Vasas SC-Budapesti Honvéd 45-22

Végeredmény: 1. Vasas SC I (Bányai Zsombor, Buta Levente, Koch Máté, Nagy Dávid), 2. Budapesti Honvéd II (Cho Taeun Sándor, Lugones Jesus Andres, Peterdi András, Siklósi Gergely), 3. Budapesti Honvéd I (Berta Dániel, Debnár Gergely, Rédli András, Somfai Péter)

Érmek kardvívóinktól
A Vasas SC rendezte meg a kardvívók számára a hétvégi Magyar Kupa-fordulót. Egyéniben Galgóczy Tamás egészen a döntőig menetelt! A 16-os táblán előbb Valkai Ferencet verte 15-9-re, majd Kossuth Bálintot 15-8-ra. A nagyobb falat ezután következett, Gémesi Csanád személyében, de egyetlen tus különbséggel sikerült őt is felülmúlni (15-14). A döntőben a világbajnok Szatmári András jobbnak bizonyult, de így is remek eredmény a Vasas versenyzőjétől ez az ezüstérem.
S aztán csapatban is dobogóra állhatott a Galgóczy Tamás, Árpási Botond, Habony Viktor, Nagy Pál összeállítású vasasos csapat, az elődöntőben a végső győztes MTK-tól kaptak ki a fiúk, majd a bronzmeccsen 45-44-re sikerült megverni a gödőllőieket.
A hölgyeknél egyéniben Katona Renáta érte el a legjobb eredményt, ötödik lett, míg csapatban - ahol négy egység indult - az elődöntőbeli, BVSC-vel szembeni vereség után sikerült megverni az UTE-t, így a Katona Renáta, Kornéth Emese, Pénzes Boglárka, Szakáts Kamilla összeállítású csapat felállhatott a dobogóra.  

Hirdetések