Dobos Sándor, 2018.11.30. | Klub

A Vasas Akadémia, a Vasas SC-vel karöltve az AGE OF HOPE alapítvány számára gyűjt ajándékcsomagokat.

Az „Ezer gyerek karácsonya” jótékonysági programhoz ebben az évben is csatlakozott a Vasas Akadémia, az AGE OF HOPE alapítvány azért indította a kezdeményezést, hogy az ünnepek alatt is tudjon segíteni a mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeken, országszerte.

Az idei kampány azért is példaértékű, mert négy fővárosi kosárlabdacsapat közösen hívja fel a figyelmet a segítségnyújtásra, a Vasas mellett az ELTE BEAC Újbuda, az MTK Budapest és az NKE-Csata együtt gyűjti az ajándékokat.

A Vasas SC a jótékonysági kezdeményezés mellé állt, így a klub valamennyi sporttelepén gyűjtőpontokat állítunk fel, ezeken lehet leadni a cipősdobozokat december 18-ig.

Méghozzá az alábbi helyeken:

- Vasas Pasaréti Sportcentrum (1026, Pasaréti út 11.)
- Vasas Fáy utcai Sportközpont (1139, Fáy utca 58)
- Folyondár Vasas Sport -és Táncközpont (1037, Folyondár utca 15.)
- Vasas Jégcentrum (1046, Homoktövis utca 1.)

Az ajándékok és adományok főleg Borsodba kerülnek, olyan szegény településekre, ahol jellemzően nincs áram, meleg víz, és ahol főleg fával fűtenek.

Nagyon fontos, hogy az elkészített cipősdobozokon mindenképpen fel kell tüntetni, hogy milyen életkorú gyereknek szánják, és azt is, hogy fiúnak vagy lánynak (illetve lehetőleg azt is, hogy mit tartalmaz a csomag).

Az alapítvány munkatársai csecsemőkorútól 14-16 éves korig találkoznak gyerekekkel, és ebben az évben elsősorban játékokat, tartós élelmiszert, babaápolási kellékeket, vitaminokat, láz- és fájdalomcsillapítókat (bontatlan, eredeti csomagolásban), édességet, tisztálkodási eszközöket és iskolai felszereléseket várnak.

További részletek az alapítvány kampányának Facebook-oldalán olvashatók.


Hirdetések