Dobos Sándor, 2018.11.23. | Jégkorong

2-1-re és 3-2-re is vezetett a Schiller-Vasas a tabella második helyezett csapata otthonában, de végül vereséget szenvedett.

Erste Liga, 21. forduló:

SC Csíkszereda–Schiller-Vasas HC 8-3 (1-2, 2-1, 5-0)
Csíkszereda, 1200 néző vezette:
Gergely, Siko, Andre

Csíkszereda: Onodi
Belov, Flinta (1) – Salló 1, Shulakov 1 (1) – Gecse, Györfy 1 – Bors I., Farkas T.
Becze T. 1, Rokaly, Valchar 2 (2) – Mikhnov, Panov 1, Részegh T. (3) – Bíró T. 1, Casaneanu, Fodor (1) – Antal, Egyed, Horváth L.
Edző: Hozó  Levente

Vasas: Tóth B.
Bukor, Inglis – Surányi, Tornyai – Bálint, Seregély (1) – Hegyi, Kováts M.
Bödök 1, Csiki A. (1), Schmál (1) – Czakó, Szlama, Varga T. – Fliszár (1). Gágyor 1, Pápa (1) – Lőczi, Székely-Mádai 1, Turbucz (1)
Edző: Ladányi Balázs  

Kiállítások: 25 (320 perc fegyelmi), illetve 15 perc (+20 perc fegyelmi)


18:11 volt a kapura lövési arány a hivatalos statisztika szerint a Schiller-Vasas HC javára az első harmadot követően. S ez még nem volt elég ahhoz, hogy tágra nyissuk szemünket: 2-1-re vezettünk a Csíkszereda, a tabella második helyén, a mieinknél 51 ponttal előrébb álló rivális otthonában.

Gágyor Péter és Bödök Bence voltak a gólszerzőink, de még az első szünet után sem volt megállás: továbbra is kiegyenlített volt a statisztika, a gólokban is: Székely-Mádai Gergő találatával újra vezettünk, de Panov kiegyenlített, 3-3 volt az állás a második harmad után.

Lelkesedésünket az törte le, hogy a harmadik harmadban 12 másodperc elég volt a hazaiaknak a gólszerzésre, ez a tény pedig érthetően befolyásolta a szakasz további alakulását. Fájt a gól, és később kinyílt az olló is, a vége 8-3 a hazaiaknak.

A Schiller-Vasas HC legközelebb vasárnap, a Gyergyószentmiklós otthonában játszik bajnokit.

Ladányi Balázs vezetőedző: "Két harmadon át nagyon jól játszottunk, jól tartottuk a hazai csapatot. Volt, hogy vezettünk és talán az önbizalmunk ott tört meg, amikor a harmadik gólunk után nagyon gyorsan megkaptuk az egyenlítő találatot. A harmadik harmadra tudtuk, hogy jönni fognak és nagy lesz rajtunk a nyomás, de annak ellenére, hogy az első percekben nem ebből kaptuk a gólokat, olyan nagy problémát még nem véltem felfedezni. Mentálisan viszont az eredményjelzővel voltak elfoglalva a srácok, ahelyett, hogy játszottuk volna a saját játékunkat. Ez eredményezte a nagyobb különbséget a végére. Úgy érzem, hogy az első két harmadból lehet építkezni, hiszen amit elterveztünk, szinte mindent megvalósítottunk. Kemények voltunk, nem hagytunk tereket ez meglátszott a kapuralövési arányon is. A pozitívumokra kell építkeznünk."


Hirdetések