Jenkei Dániel, 2018.11.21. | Röplabda

Kitettek magukért a hagyományos szegedi utánpótlás-viadalon ifjú röplabdázóink.

70 gyermek, 10 csapat, 3 korosztály, ezek a vasasos statisztikái a szegedi Markovics Kupának, amely minden évben fontos értékmérője a röplabdaműhelyekben zajló munkának.
 
Ezúttal U11-es, U13-as és U15-ös korosztályban képviseltettük magunkat.

A legkisebbek, a szuperminik (U11) között három csapattal indultunk.
 
A csoportkörök után jöttek a helyosztók, amelyek után a Vasas „3” a 22. helyet szerezte meg, a Vasas „2” 11. lett, míg a Vasas „1” a fináléban az MTK-t legyőzve megnyerte a tornát.

Az U13-as, mini korosztályban 2 vasasos csapat a kiemelt küzdelmekben indult, míg a három együttesünk az alapkategóriában mutathatta meg magát, elsősorban a tapasztalatszerzés céljával.
 
A Vasas „1” a kiemeltek között ebben a korosztályban is magabiztosan nyerte a csoportját, és végül ők is egy MTK elleni nyertes fináléval jutottak el a torna aranyérméig.
 
A Vasas „2” nehéz csoportból, csoportharmadikként ment tovább, és végül a bronzéremig meg sem állt.
 
Mindeközben a Vasas „3” az alapkategória 9. helyén végzett, a Vasas „4” ugyanitt kellemes meglepetésre 5. lett, míg a Vasas „5” a 22. helyen végzett.
 
Jámbor Cecília (Vasas 1) és Nagy Sophia (Vasas 2) is különdíjat nyertek.
 

És végül jöjjön a gyermek korosztály, az U15-ösök. 
 
A kiemelt kategóriában itt összesen nyolc csapat nevezett, köztük a Vasas „1”: a csoportunkban a házigazda Szeged, a Gödöllő és az UTE csapatait vertük. A legjobb négy között a Nyíregyháza ellen játszottunk, és bár kicsit nehezen lendültünk játékba, végül magabiztos győzelem született.
 
A döntőben a BRSE csapata állította meg a győzelmi sorozatot: óriási küzdelemben maradtunk alul az aranyéremért folyó küzdelemben. 
 
Az alapkategóriában a vasasos lányok nagyon szépen játszottak, csak a későbbi ezüstérmestől kapott ki a Vasas „2”, amely így végül a 9. helyen végzett.
 
Az egyik különdíjas ebben a korosztályban Monteiro-Németh Lili lett.

Végül a gyermekek mellett a többi főszereplőről is emlékezzünk meg,  hiszen a remek eredményekért köszönet jár Halász Márta, Kovács Tibor, Fazekas Szilvia, Koltai Csanád, Katona Luca, Szíjártó Csilla, Deák Ferenc és Gintner Domonkos edzőknek, no meg Szappanos Máténak is, aki ezúttal igazoltan volt távol Szegedtől, hiszen U19-es lánycsapatunkkal vívott Ajkán bajnoki mérkőzést.
 

Hirdetések