Dobos Sándor, 2018.11.19. | Curling

A Vasas curlingeseiből álló magyar csapat biztató játékkal lett második Prágában egy nemzetközi versenyen, ez jó előjel a januári finnországi B-csoportos világbajnokság előtt.

A Vasas csapata jelenti jelenleg a magyar junior-válogatottat, a mieink a prágai Junior Curling Touron spanyol, szlovén, olasz, német, svájci, lengyel és három cseh csapat társaságában küzdöttek a minél jobb helyezésekért.

Az alapszakaszban két ötös csoportban zajlottak a mérkőzések, a Joó Linda vezette magyar válogatott két győzelemmel és két vereséggel zárta ezt az etapot, a kiegyenlített csoportban a körbeverések után a jobb DSC-pont alapján másodikként ment tovább a következő szakaszba. A csoportelsők automatikusan a négy közé jutottak, míg a másik két-két csapat keresztben játszott egymással.  A lányok nagyon szép játékkal verték a lengyel csapatot az elődöntőbe jutásért, ahol aztán a csehek erős csapata volt az ellenfél, de őket is sikerült legyőzni.

A döntőben a svájci Team Müller következett, ahol szintén nagyon szoros küzdelemben, az utolsó kőig izgalmas mérkőzésen maradtak alul a mieink.   


Fotók: Junior Curling Tour, Prague

Jakab Zoltán, a csapatot elkísérő egyik edző így összegezte a hétvégét:

„A verseny szépen indult, aztán jött egy kisebb mélypont a csapatnál, de szerencsére a koncentrált DSC-dobások át tudtak minket lendíteni a kezdeti nehézségeken. A vasárnapi menetelést, a rájátszást, majd a középdöntőt új lappal nyitottuk, és élni is tudtunk a lehetőséggel. A döntőben a lányok nagyon okos és nagyon szép játékkal, végig koncentrálva játszottak, nagyon kicsin múlt a győzelem. Nagyon büszke vagyok rájuk ezért a teljesítményért, az ezüstérem ebben a mezőnyben nagyon jó eredménynek számít.”


Eredmények – Junior Curling Tour, Prága (a csapatok neveinél a skipeket tüntetik fel):

A csoportmérkőzéseken:

Joó Linda (magyar)–Michella Alvéra (olasz) 5:4
Joó Linda (magyar)–Julie Zelingrova (cseh) 2:5
Kristina Podrabska (cseh)–Joó Linda (magyar) 4:7
Patricia Ruiz (spanyol)–Joó Linda (magyar) 7:2

A rájátszásban:
Joó Linda (magyar)–Victoria Sitkiewicz (lengyel) 9:0

Az elődöntőben:
Julie Zelingrova (cseh)–Joó Linda (magyar) 5:6

A döntőben:
Joó Linda (magyar)– Sarah Müller (svájci) 3:6

A magyar csapat összetétele:

Joó Linda (skip), Dobor Dia Regina (vice skip), Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna
Kísérőedzők: Nagy Gyöngyi, Jakab Zoltán
Nevelőedző: Bodor Gábor


Hirdetések