Jenkei Dániel, 2018.11.18. | Vívás

Mozgalmas hétvégét zártak a Vasas vívói felnőtt - és utánpótlásszinten egyaránt.

Kezdjük Algírral, ahol elkezdődött a férfi kardozók számára a világkupaszezon, így hosszú idő után újra pástra lépett kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron is.

Versenyzőnk szombaton a főtáblán, a 64 között kezdte az egyéni küzdelmeket, és az első asszó nem is jelentett problémát, az amerikai Souderst 15-6-ra győzte le.

Ezután viszont jól "belehúzott", hiszen a talán sosem visszavonuló olasz olimpiai bajnok, a 40 éves Montano következett számára, és ezúttal az olasz veterán meglepetést tudott okozni, öt tussal legyőzte Áront.

Az egyéni verseny így hamar véget ért, Szilágyi Áron egy 18. hely után készülhetett arra, hogy másnap érmet nyerjenek a csapattal.

Ez azonban egy "nehézkes" hétvége volt, hiszen a Szilágyi-Szatmári-Gémes-Decsi kvartett már a legjobb tizenhat között is csak egy tussal tudta legyűrni a japánokat, a következő körben az oroszok ellen viszont már nem sikerült a győzelem, így ezúttal elmaradt a már-már szokásosnak számító kardcsapat érem.

A magyar fiúk azért megtették a magukét, a grúzokat és a románokat legyőzték, így az ötödik hely az övék lett.
 


Váltsunk fegyvernemet és korosztályt, hiszen Rigában ugyanezen a hétvégén junior párbajtőr VK-versenyt rendeztek.

A 233 fős mezőnyben a Vasasból Bende Bence 2., Nagy Dávid 6. Koch Máté 13., míg Bányai Botond 18. pozícióban zárta az egyéni versenyt.

Bende Bence egyéni remeklése után csapatban is összejött az érem, a majdnem színvasasos magyar válogatott Bende Bencével, Nagy Dáviddal és Koch Mátéval a soraiban harmadik helyen végzett, a Dél-Korea elleni bronzcsatában ráadásul előbbi versenyzőnk játszotta a főszerepet.

 


A junior hölgyekre ezúttal itthon várt megmérettetés párbajtőrben, méghozzá a Magyar Kupa csapatfordulójában, amelyet a kilenc induló klub közül a Vasas SC nyert meg.

Halla Péter tanítványai a Csoknyai Lilla, Kardos Edina, Lipthay Hanna, Tóthmátyás Zsófia összeállításban arattak remek sikert.
 


És ezzel még nem volt vége, hiszen Szófiában kadet Európai körversenyt rendeztek az elmúlt napokban, amelyet Ravasz Etele tanítványa, a vasasos Horváth Gergő nyert meg egyéniben, amerikai és orosz riválisát maga mögé utasítva. Klubtársa, Szántó Zoltán pedig ugyanitt az ötödik helyen végzett.

Maradjunk annyiban, hogy Szilágyi Áron és Rabb Krisztián után úgy tűnik, ebben a fegyvernemben sem kell aggódnunk az utánpótlásunkért.
 

fotók: hunfencing.hu


Hirdetések