Dobos Sándor, 2018.11.17. | Jégkorong

Az Erste Liga 20. fordulójában Debrecenbe látogat a Schiller-Vasas HC.

A vasárnapi kör után elmondhatjuk majd, hogy túlvagyunk az Erste Liga 2018/19-es szezonja alapszakaszának felén. Bizony, egy híján 20 forduló már lement a bajnokságból, szalad az idő, Ladányi Balázs csapatának lábában már 19 élvonalbeli bajnoki ott van.

Ennek gyümölcse, a rutin folyamatos megszerzése előbb-utóbb meglátszik majd az eredményeken is, függetlenül attól, hogy elsősorban nem abban méri a fejlődést a Schiller-Vasas. Másodszor találkozunk a debreceniekkel a bajnokságban, és bizony jó emlékeink vannak az első mérkőzésről. Az éppen az első fordulóban volt az Erste Ligában, és majdnem hatalmas meglepetést szerzett csapatunk. Már 2-0-ra is vezettünk két harmadot követően a debreceni jégcsarnokban, Surányi Zsolt és Bödök Bence góljával, aztán egyenlített a meccs hajrájában a Hetényi Zoltán vezérletével azóta remekül szereplő DEAC, majd a hosszabbításban Hetényi Péter belőtte a számukra győztes találatot is.

Ki tudja, hogy alakul a szezon, ha megnyerjük ezt a mérkőzést…

No, de ezen kár keseregni már, a feladat most az, hogy azt a teljesítményt minimum megismételje a csapat vasárnap. Inglis Ákos, a Schiller-Vasas játékosa szerint a múlt héten, a válogatott szünet alatt sikerült rendezni a sorokat, kicsit helyretette magát a társaság, és azon lesznek, hogy most már tényleg pontot, pontokat szerezzenek. „Itt az ideje megmutatni, mire vagyunk képesek, mert eddig inkább kicsit árnyéka volt a csapat önmagának” – fogalmazott Ákos az alábbi videóinterjúban.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A mieink a Dunaújvárosi Acélbikák ellen remekeltek szerdán, hiszen 4-1-es hátrány után álltak fel, 4-4-re egyenlítettek, aztán a hosszabbításban megint a rivális örülhetett. A DEAC legutóbb pénteken éppen a DAB ellen játszott hazai jégen hasonló meccset, azt 4-3-ra nyerte meg a ráadásban a Dunaújváros.

A Debrecen jelenleg 41 ponttal a harmadik helyen áll a tabellán, a Schiller-Vasasnak 6 pontja van.

A találkozó vasárnap 18:30-kor kezdődik Debrecenben.


Hirdetések