Dobos Sándor, 2018.11.03. | Jégkorong

Nincs megállás, a pénteki, FTC elleni idegenbeli Erste Liga-mérkőzést követően vasárnap már ismét jégen a Schiller-Vasas HC.

„Sajnálhatod is” – fogalmazott Ladányi Balázs e sorok írójának, amikor arról esett szó, hogy ezúttal nem sikerült a helyszínen végignézni a Fradi elleni igen tisztes helytállást. Merthogy a 41 ponttal előrébb, konkrétan rendes játékidős vereség nélkül álló listavezető otthonában remekül játszott a Schiller-Vasas HC, az utóbbi hetek legjobb játékát mutatták a fiúk.

Szerencsére elég sűrű a naptár, így van bőven esély arra, hogy a csapat megismételje ezt a játékot, itt van például a vasárnapi alkalom, amikor az a Gyergyószentmiklós látogat a Vasas Jégcentrumba, amely ellen szintén vagányul és gólerősen játszott a Vasas – 6-4-re kaptunk ki, alaposan megizzasztva a volt KHL-játékosokkal kiálló erdélyi csapatot.

„Tényleg nagyon jó meccset játszottunk a Ferencvárossal, ezt a lendületet szeretnénk továbbvinni a Gyergyószentmiklós elleni bajnokira is. Nagyon jól esett nekünk, hogy sok Vasas-szurkoló elkísért minket a pesterzsébeti csarnokba. Őket is várjuk a Vasas Jégcentrumba, ahol már háromtól lesznek családi programok, aztán háromnegyed hattól már mi jövünk” – invitálta a drukkereket a bajnokira Gágyor Péter, aki lelkes játékával igyekszik meghálálni a folyamatos bizalmat, amit Ladányi Balázs vezetőedzőtől kap.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A válogatott szünet előtti utolsó forduló ez egyébként, Csiki Attila és Tóth Balázs személyében két játékosunk lesz érdekelt a junior-válogatott hazai rendezésű tornáján, rajtuk kívül egyrészt Revák Zoltán másodedzőnek lesz dolga, hiszen ő az U16-os válogatott másodedzőjeként tevékenykedik majd a következő napokban (Károly Róbert Nikolasz is ott van a keretben), míg Székely Csaba kapusedző az U18-as nemzeti csapattal utazik majd el Jesenicébe egy tornára (itt Farkas Botond is tagja a válogatottnak). Szót ejtünk az U17-es válogatottról is, amelynek vezetőedzője Jánosi Csaba lesz a hazai tornán, a keretben Anfang József, Gál Zsombor, Gruff Kevin révén vagyunk érdekeltek.

No, de vissza a vasárnapi bajnokihoz: nagyon várjuk az ismételt jó játékot, ezen kívül is megtalálhatjuk viszont a szórakozási lehetőséget a meccs apropóján. Előtte ugyanis Halloween Napot rendezünk a Vasas Jégcentrum aulájában, a programokról a Vasas Jégkorong Facebook-oldalán lehet tájékozódni.


Hirdetések