Jenkei András, 2018.10.31. | Labdarúgás

Magyar Kupa-mérkőzésen, Putnokon jutott tovább a Vasas a Kazincbarcikával szemben.

Kazincbarcika – Vasas 2-4 (1-1)
Putnok, Várady Béla Sportközpont, 500 néző.

Vezette: Ducsai József (Szert Balázs, Varga Gábor)

Kazincbarcika: Fila – Palmes, Heil, Takács P., Gábor (Lukács, 60.) – Kiss B., Belényesi, Mikló, Olasz (Tóth L., 70.) – Szabó L. (Fótyik, 74.), Kovács O.
Vezetőedző: Gálhidi György

Vasas: Bősz – Hinora, Vaskó, Szokol, Rokszin – Kovács M., Talabér (Kelemen A., 46.) – Király (Bévárdi, 78.), Szatmári, Hrepka (Birtalan, 74.) - Ádám
Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Szatmári (3., 0-1), Palmes (36., 1-1), Ádám M. (50., 1-2), Kovács O. (83., 2-2), Birtalan (87., 2-3), Bévárdi (93., 2-4)


Putnoki hetet tart a Vasas, hiszen szerdán előbb kupameccsen játszottunk a számunkra oly kedves Várady Béla Sportközpontban a Kazincbarcikával, hétvégén pedig bajnokin térünk vissza ugyanide, ugyancsak a Kazincbarcika ellen.

A csapat jelenlegi helyzetében minden sikert meg kell becsülni, így a mai, idegenben kiharcolt továbbjutásért feltétlenül dicséret illeti Kis Károly együttesét.

Tegyük hozzá, bár ez már szinte evidencia ebben a szezonban, ezúttal sem ment könnyen.

Pedig hamar összejött a vezetés, bő két perc után Szatmári bombázott be egy kipattanót a barcikaiak kapujában, de még az első félidőben egyenlített az ellenfél. A kalandos sorsú román állampolgár, Raúl Palmes egalizált, aki korábban magyar bajnoki címet nyert a Honvéddal az élvonalban.

Na de most térjünk vissza a vasasos történetszálra, és Ádám Martinra, aki az 50. percben Király Botond remek előkészítése után ismét előnyt szerzett a mieinknek.

Azonban az 1-2 sem tartott ki a végéig: Kovács Olivér tudott egalizálni egy szöglet után.

Ekkor már csak 7 perc maradt a rendes játékidőből, de a java csak ezután következett: előbb úgy kaptunk tizenegyest, hogy a már emlegetett Palmest kiállították a gólhelyzetben lévő csatár elleni faultért.

Birtalan büntetett, majd a csereként beálló Bévárdi adta meg a kegyelemdöfést. Így lett 4-2 a vége, végre mi bírtuk jobban a hajrát, és ezzel most várhatjuk a folytatást a Magyar Kupában.

Előtte azonban a putnoki duplázást!

 

(fotó: vasasfc.hu)


Hirdetések