Jenkei Dániel, 2018.10.25. | Birkózás

Szép történet az övé, amely kitűnő világbajnoksággal zárult.

A többség bizony őrültnek tartotta Sastin Mariannát és edző-férjét, Wöller Ákost, amikor kisfiuk februári születése után kijelentették, Marianna megcélozza az októberi budapesti világbajnokságot.

Aztán telt-múlt az idő, a kis Olivér pedig állandó résztvevője lett a Fáy utcai edzéseknek, vagy éppen a különböző edzőtáboroknak, csak néhány külföldi verseny akadt, ahová nem kísérte el édesanyját.

Marianna pedig egyre inkább formába lendült, így összejött a világbajnoki részvétel, amely már önmagában is óriási dolog volt a körülmények ismeretében.

A sztori folytatását már megírtuk az előzőekben, Marianna egy nyert meccs után vitatható vereséget szenvedett japán ellenfelétől 62 kg-ban, Kavai Jukako azonban megtette a magáét, és versenyzőnket magával vitte a vigaszágra.

A csütörtök délelőtti vigaszágon aztán Marianna szenzációsan birkózott, könnyebben verte nigériai ellenfelét, majd az utolsó pillanatban (edzője szerint 130 százalékos teljesítmény nyújtva) az indiai lányt, így este a bronzért birkózhatott.

Ez már tényleg igazi jutalomjáték volt számára, hiszen az esti program igazi show a remek rendezésű vb-n, amelynek tevékeny részese lehetett a magyar birkózás egyetlen női világbajnoka, aki ezúttal egy bronznak is legalább ennyire örült volna.

Ez végül nem jött össze, az ukrán Yulija Osztapcsuk igazi világklasszis, de egyáltalán nem verte simán Mariannát, 2:0-al zárult a meccs.

Mi pedig a vegyeszónában egy mosolygós Sastin Mariannával beszélgettünk, aki remek pályafutását egy igazán különleges körülmények között megszerzett vb-ötödik hellyel gazdagította tovább.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések