Jenkei Dániel, 2018.10.24. | Birkózás

Csak Sastin Marianna tudott a vasasos versenyzők közül meccset nyerni a birkózó világbajnokságon, de ez elegendő számára, hogy csütörtökön a vigaszságon folytassa a küzdelmeket.

A Vasas-versenyzők közül Wilson Vanessa volt az első, aki szőnyegre lépett a Papp László Sportarénában zajló birkózó világbajnokságon.

Vanessának az október 23-i nemzeti ünnepen egy kirgiz versenyzőn keresztül vezethetett volna tovább az útja a selejtezőből, de utólag azt mondhatjuk, a dallamos nevű Mejerim Zsumanazarova ellen egy pillanatig sem volt esélye.

A 68 kilós súlycsoportban rendezett összecsapás mindössze másfél percig tartott, a kirgiz ezalatt technikai tust tudott adni, utána viszont nem tette meg azt a szívességet, hogy továbbvigye Vanessát a vigaszágon.

Szerdán Köteles Alexandra 50 kg-ban már jóval többet tudott mutatni, az első menetben remekül birkózott a svéd Fredrika Ida Petersson ellen, és 2-0-ás előnyre tett szert.

Sajnos aztán fordult a kocka, és az ellenfél a meccs hajrájában tust tudott csinálni, ennek ellenére Alexandra részéről ez a teljesítmény tisztes helytállásnak tekinthető, még vigaszág nélkül is.

62 kg-ban Sastin Marianna már komolyabb célokkal, igaz a többiekhez képest talán még komolyabb edzettségi lemaradással lépett szőnyegre.

A kezdeti izgalom után pedig szépen belendült, így viszonylag simán verte a selejtezőben a venezuelai Herrerát (5:2).


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


A legjobb tizenhat között már nem lehetett könnyű ellenfél, már csak azért sem, mert az edző-férj, Wöller Ákos szerint a súlycsoport négy legjobbjával került Marianna egy ágra.

Végül a fiatal japán, Kavai Jukako következett, és egy igencsak akciószegény meccs, amely során Sastint kétszer is büntették passzivitás miatt, miközben úgy tűnt, a japán lány szabálytalanságait észre sem veszik.

Marianna az utolsó másodpercekben még megpróbálta a lehetetlent, de csak egy pontot tudott csinálni, így 2:1-es vereséggel, csalódottan távozott a szőnyegről.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Innentől kezdve nem maradt más választásunk, mint japán-drukkeré válni, és bizony Kavai nyerte is a következő meccsét az indiai Malik ellen, így már „csak” az ukrán világklasszis Osztapcsukot kellett volna legyőznie, hogy magával vigye Mariannát a vigaszságra.

A körmünket lerágtuk, de a japán lány végül megfordította a meccset és döntős lett, így Marianna számára csütörtökön, a vigaszágon folytatódhat a világbajnokság.

Ez nagy öröm, amire bizony talán ő maga sem számított!


Hirdetések