Dobos Sándor, 2018.10.17. | Klub

Már papírja is van róla, merthogy a Vasas SC 12 éves úszója is megkapta Budapest önkormányzatától az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntetést. Az oklevelet kedden vették át a fiatalok, így Panni is. Rajta kívül Gyüre Benedek és Körtvélyessy Dóra síelők is a Vasas hírnevét öregbítették a díjazottak között.

A főváros negyvenkilencedik alkalommal díjazta azokat a fiatalokat (általános iskolásokat, középiskolásokat és egyetemistákat), akik mind a sportban, mind az iskolában kiemelkedően teljesítenek. Szakmai zsűri döntött a pályázók közül, végül 41-en vehették át az okleveleket a Városligeti Műjégpálya dísztermében.

A Vasas SC úszója, Katula Panni is megkapta az elismerést, Szabó László tanítványa korábban öt aranyérmet nyert a korosztályos bajnokságon, klubunk egyik nagy tehetsége, mellesleg a Toldy Ferenc Gimnázium kitűnő tanulója.

Arról érdeklődtünk nála, a gyakorlatban hogyan egyeztethető össze a sport és a suli. Elmesélte, hogy néz ki egy napja.

„Reggel felkelek és háromnegyed 6-ra elmegyek az uszodába edzeni, az edzés 6-kor kezdődik. Onnan elvillamosozok az iskolába háromnegyed 8-ra, ott vagyok körülbelül háromnegyed 2-ig, 2-ig, megint elvillamosozok edzésre, onnan pedig hazahévezek. Hozzászoktam már ehhez a beosztáshoz, vasárnap, amikor aludhatnék, ugyanúgy felkelek nagyjából 7-kor” – mondta Katula Panni.


Katula Panni a díjátadón Bernek Péterrel (Fotó: utanpotlassport.hu)

„Kisebb koromban mindenképp meg akartak tanítani úszni, és meg is tetszett. A tesóimat is mindig vitték az uszodába, így ott ragadtam. Ha nincs edzés, az iskolát, a tanulást is kicsit elhanyagolom, szóval jobb, ha be van osztva a napom, jobban be tudom az időmet is osztani. Versenyezni is szeretek, a társaság is nagyon jó az uszodában, szóval jól érzem itt magam” – tette hozzá Panni, akinek a gyorsúszás a kedvenc versenyszáma, merthogy ebben az úszásnemben szerezte eddig a legtöbb érmet, a gyermek országos bajnokságon 100, 200 és 400 gyorson, valamint 200 vegyesen és 200 háton is aranyérmes lett.

Fontos versenyre készül egyébként Panni, hiszen a hétvégén rendezik a III.  Utánpótlás Budapest Kupát, majd onnantól leginkább az év végi cikluszáró versenyre hangol majd leginkább.


Hirdetések