Jenkei Dániel, 2018.10.16. | Tenisz

A szabadtéri és fedettpályás országos bajnoki küzdelmek között néztünk körül a Vasas Körmöczy Akadémián.

A lassan őszies időszakból a forró nyárba tekintünk vissza először a Vasas teniszpalántáiról szóló összefoglalónkban: Grossmann Maximot ugyanis még júliusban válogatták be a csapat Európa-bajnokságra utazó magyar együttesbe, így Romániában értékes nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodhatott.

A másik pozitívum a szintén júliusi ETC Kupa volt, ezen a felkészülési versenyen elsősorban Markovits Milán és Kardos Hunor mutattak biztató teniszt a Vasas Körmöczy játékosai közül.
 

Markovits Milán és Kardos Hunor az ETC Kupán
 

A nyári időszak fő attrakciója pedig az ezután következő országos bajnokság volt, amely két héten át zajlott Budapesten egyéniben és csapatban.

A legkellemesebb vasasos meglepetést talán az L12-es csapatunk okozta: Bocskay József tanítványai (Nemcsek Gréta, Csenke Anna és Markovits Jázmin) a negyedik helyen végeztek, idősebb riválisokat is megelőzve.
 

Csenke Anna, Markovits Jázmin és Nemcsek Gréta
 

F12-es korosztályban a már említett Grossmann Maxim révén egyéni bronzérmet szerzett a Vasas Körmöczy, Fonó László tanítványa nagy riválisokat tudott legyőzni, és végül csak korosztálya legjobbjától, Halmos Kornéltól kapott ki. Maximnak a párosban is jutott egy bronz, itt Zsembery Andrással lettek harmadikak.

Grossmann Maxim

 

F14-ben páros döntőnek örülhettünk, a vasasos Sávay Zalán Mészáros Patrikkal az oldalán lett második.

Az országos bajnokságok után elkezdődött az új szezon, amelynek fontos fejleménye, hogy a Folyondár utcában működő tanfolyami és versenyzői csoportok immár közös szakmai irányítás alatt működnek, összesen nyolc edző irányítása alatt. A szervezési feladatokat pedig Simon János látja el szakosztály-igazgatóként.

Fonó László, a Vasas Körmöczy Akadémia szakmai koordinátora így nyilatkozott nekünk a változásokról:

- Mondhatjuk, hogy új alapokra került az Akadémia, egységes szakmai rendszerben vágtunk neki a szezonnak, jóval nagyobb a merítési lehetőségünk, és keressük is folyamatosan az új reménységeket. A meglévő korosztályos versenyzőinkkel pedig sokkal szisztematikusabb, egyénre szabott edzésmunkát végzünk.  A következő nagy megmérettetés a januári fedett pályás országos bajnokság lesz, ahol az F14-es versenyzőink már nem fiatalabbként fognak részt venni, így komolyabb reményeink lehetnek. Addig is most hétvégén az úgynevezett mesterversenyen képviseli majd a vasasos színeket Grossmann Maxi, Sávay Zalán és Wiandt Viktória. Jó hangulatban, remek körülmények között dolgozunk a mindennapokban.

És hogy ne csak a szakmáról írjunk, fontos azt is megemlíteni - amire már Fonó László is utalt - hogy remek közösségi élet alakult ki a Folyondár utcában, amelynek a szülők is aktív részesei. A közelmúltban például közös bowlingozáson vettek részt a vasasos fiatalok.
 


Hirdetések