Jenkei Dániel, 2018.10.13. | Röplabda

Utánpótlás röplabdázóinknál néztünk körül az új szezon kezdetén.

A tavalyi szezont remekül zárta a Vasas Óbuda röplabda utánpótlása, hiszen szinte minden korosztályos fináléban érdekeltek voltunk. Az U15-ösök meg is nyerték a bajnokságot, de ezen kívül is szereztünk érmes helyezéseket.

Már csak emiatt is nagy várakozással, és lelkesedéssel vágott neki a 2018/2019-es szezonnak a szakosztály új utánpótlás szakmai igazgatója, Kovács Andrea:

- A kezdeti időszak után elmondhatom, hogy nagyon befogadó, összetartó és jó közösségbe csöppentem. Örömteli, hogy létszám tekintetében is sikerült bővülnünk, különösen az U13-as korosztályunk lett népes most. Növekedés szempontjából sokat várok az évek óta remekül működő iskolai programunktól is, az idei tanévben már az Óbudai Nagy László általános iskolában is a Vasas égisze alatt folyik a sportág oktatása. Szakmai célokról még korai beszélni, de összességében nem nagyon szeretnénk engedni a tavalyi teljesítményből.

És akkor nézzük, hogy áll össze a 2018/19-es szezonban az utánpótlásrendszerünk.

A piramis csúcsát a tavalyihoz hasonlóan az U21-es csapat jelenti, amely az alapszakaszt ezúttal is az NB II-es bajnokságban, a felnőttek között játssza.

Szappanos Máté és Fazekas Szilvia (másodedző) csapata már túl is van két meccsen a Nyugati-csoportban: a MÁV Előrétől kikaptunk (1:3), a RÖAK Kaposvárt viszont legyőztük (3:1).

Az U19-es csapatnak szintén Szappanos Máté az edzője, ez a korosztály a hétköznapokban együtt edz az U21-es csapattal.

Az U17-es, tavalyi bajnok gárdát Halász Márta viszi tovább, az U15-ösöket Kovács Tibor trenírozza, míg a már említett U13-asoknál két vasasos csapatnak is szurkolhatunk, amelyeket Deák Ferenc és Gintner Domonkos készít fel.

Végül pedig a legkisebbekről: az U11-es csapatnak új edzője van Fazekas Szilvia személyében, aki Szombathelyről tette át a székhelyét Óbudára.

A versenyző korosztályokon kívül említést kell tenni a hobbicsoportról is, amelyet Koltai Csanád vezet, hagyományosan az Újlaki iskolában. Ezek a foglalkozások annyira sikeresek, hogy az idei létszámbővülés megkívánta, hogy heti háromról ötre emeljük a foglalkozások számát. A teljesen kezdő szinten csatlakozó kislányokat pedig Szijjártó Csilla vezeti a labdakezelés elsajátításának rögös útján.

A szakmai lehetőségeink is több szinten bővültek: az idei szezonban eggyel több pálya áll majd a csapatok rendelkezésére a csarnokban, valamint Kerekes Kinga erőnléti edző a tavalyihoz képest nagyobb időráfordítással, és komolyabb eszközparkkal igyekszik felkészíteni a játékosokat. Szoboszlai Gábor lett a csapatorvosunk, az ő feladata figyelemmel kísérni a játékosok állapotát, javaslatokkal, útmutatásokkal ellátni a játékosokat, szülőket. edzőket, mind preventív célzattal, mind az esetleges sérülések utáni rehabilitációk során. - avatott be minket néhány további kulisszatitokba minket Kovács Andrea.


Hirdetések