Dobos Sándor, 2018.10.08. | Vívás

Somlai Béla tanítványa remekül vívott a Buenos Aires-i Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok egyéni kardvívó versenye során, és meg is nyerte az olimpiát.

A kadet világbajnoki bronzérmes, 16 éves Rabb Krisztián a viadal egyik éremesélyesének számított az előzetes eredmények alapján, de ő azt nyilatkozta weboldalunknak, hogy ezeknek a számolgatásoknak nincs értelme, a nagy dolgok úgyis a helyszínen dőlnek el.

Azt is hozzátette, bizony fejben is nagyon ott kell lenni, a mentális tényezők is sokat számítanak majd. Nos, a nyolcaddöntőig két vereséget szenvedett csupán, az iráni és az amerikai induló járt túl az eszén, onnantól kezdve viszont nem volt megállás. Sorrendben egy román, egy német és egy egyiptomi kardvívót győzött le, utóbbival egyébként korábban együtt edzőtáborozott.

A döntőben a koreai Hyun Jun volt az ellenfél, akit a selejtezőben 5-2-re vert. Nos, az asszó első felében egy ponttal az ázsiai volt jobb, de aztán három ponttal is elhúzott „Kiki”, amiből a végén sikerült megtartani kettőt, 15-13-ra nyert a Vasas versenyzője, így boldogan 

Fotók: Szalmás Péter/MOB

Ő szerezte a 79 tagú magyar küldöttség második aranyérmét, hiszen fél órával korábban Milák Kristóf a 400 méteres gyorsúszásban lett ifjúsági olimpiai bajnok.

Eredmények – Nyári Ifjúsági Olimpia, vívás, fiú kard, egyéni:

A selejtezőben:

Antonio Heathcock (német)-Rabb Krisztián 4-5
Hyun Jun (koreai)-Rabb Krisztián 2-5
Amirhossein Shaker (iráni)-Rabb Krisztián 5-0
Mustapha Coly (szenegáli)-Rabb Krisztián 1-5
Vidovszky Robert (amerikai)-Rabb Krisztián 5-3
Mazen Elaraby (egyiptomi)-Rabb Krisztián 1-5
Mahdi Ahbas (iraki)-Rabb Krisztián 3-5

A nyolcaddöntőben:
Andrej Pastin (román)-Rabb Krisztián 8-15

A negyeddöntőben:
Antonio Heathcock (német)-Rabb Krisztián 11-15

Az elődöntőben:
Mazen Elaraby (egyiptomi)-Rabb Krisztián 6-15

A döntőben:
Rabb Krisztián-Hyun Jun (koreai) 15-13


Hirdetések