Dobos Sándor, 2018.09.25. | Curling

A világbajnokságon tavasszal hatodik helyet szerző páros az új szezonban is tartalmas hetek, hónapok elé néz. A cél, hogy a világkupa-sorozatban folyamatosan bizonyítsanak és újra megnyerjék a magyar bajnokságot, ezzel ismét a vb-n képviseljék a magyar curlingsportot és a Vasast.

A világranglista 9. helyén álló vasasos páros nagy izgalmak közepette nyerte meg az előző szezonban a vegyes páros országos bajnokságot, kiélezett mérkőzésen múlták felül a Dencső Blanka-Szabó Gergely duót, ezt követően mehettek a vb-re, ahol a 6. helyen zártak április végén.

Mindettől függetlenül a teljes szezonban aktív résztvevői voltak a World Curling Tour-sorozatnak (WCT), Szocsiban például negyedikek lettek. Idén is ott lesznek a rendkívül erős mezőnyben. A versenysorozat egyébként kétszer is ellátogat Budapestre, a kamaraerdei pályára.

Szekeres Ildikót kérdeztük a felkészülésről a szezonkezdet apropóján.

„A nyáron csak száraz edzéseink voltak, konditermi edzések, kinti és benti futások, a jeges edzések augusztus végén kezdődtek. Azóta heti 3-4 alkalommal vagyunk jégen. Szerencsések vagyunk, mert fantasztikus jegünk van, mind gyorsaságát, mind a minőségét tekintve, a jégmesterek nagyszerű munkát végeznek, így szinte teljesen olyan körülmények között gyakorolhatunk, mint a legjobb nemzetközi helyszíneken. Az első versenyünk Kitzbühelben lesz október 18-tól, majd Németországban lesz egy WCT-állomás. Utána egy hosszabb túra következik, hiszen majdnem négy hétig versenyzünk és készülünk a tengerentúlon. Előbb Madisonba megyünk, majd Kanadába, a két verseny között pedig ott edzőtáborozunk. Biztosan nagyon hasznos, de azért a család miatt egy kicsit „húzósabb” időszak is lesz. De nagy terveink vannak, kíváncsian várjuk a szezont” – fogalmazott Szekeres Ildikó, aki elárulta, hogy a vegyes páros mellett a vegyes csapat országos bajnokságon is elindulnak majd, ahol Dencső Blanka és Szabó Gergely lesz csapattársuk.

Szekeres Ildikó és Nagy György egyébként a Vasas juniorcsapatának felkészítését is figyelik, hiszen lányaik a csapat tagjaként értek el az előző szezonban is remek eredményeket a junior és a felnőtt bajnokságban (utóbbiban bronzérmesek lettek Bodor Gábor, Nagy Gyöngyi és Jakab Zoltán irányítása mellett).

A vegyes páros Világkupa-sorozat (World Curling Tour) idei állomásai:

2018. október 18-21. Kitzbühel (Ausztria)
2018. október 25-28. Geising (Németország)
2018. november 2-4. Madison (Egyesült Államok)
2018. november 16-19. Portage La Prairie (Kanada)
2018. december 13-18. Budapest
2019. január 11-13. Zoetermeer (Hollandia)
2019. február 8-10. Aarau (Svájc)
2019. február 21-24. Pozsonyi (Szlovákia)
2019. február 28-március 3. Szocsi (Oroszország)
2019. március 14-17. Budapest
2018. március 21-24. Dumfries (Skócia)
2019. április 4-7. Riga (Lettország)
2019. április 20-27. Stavanger (Norvégia)


Hirdetések