Dobos Sándor, 2018.09.24. | Vízilabda

Nem tudtuk felborítani a papírformát a sportiskolások ellen a nyitófordulóban. A következő körben Debrecenben kell bizonyítani.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 1. forduló:

KSI SE–Vasas SC 11-2 (2-2, 4-0, 1-0, 4-0)
Gólszerzők
: Rádli 3, Bóbis 3, Némethy 2, Pető A., Tóth Gili, Sömjén, illetve Pardi, Kovács M.

Plézer János vezetőedző:
„Az első negyed úgy alakult, ahogy elterveztem, elterveztük, utána viszont olyasmi történt, amire nem tudom, mikor kaphatom meg a választ. Most is úgy gondolom, hogy ebben a társaságban több van, többre hivatott, de az, hogy a 11 kapott gólból 8 lefordulásból született, azt jelenti, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban a KSI-vel. Mentális problémák lehetnek, amire csak azt tudom mondani: ha csak én akarom azt, hogy az elitbe tartozzunk, az nagyon kevés lesz. Nagy bennem a csalódottság, most három olyan forduló következik, ami után lehet, hogy át kell értékelni a célkitűzéseinket is. Még mindig hiszem ugyanakkor, hogy jó csapat vagyunk, jó csapat leszünk, de ezt mindenkinek akarni kell, és mindenkinek el is kell hinnie.”

Országos Serdülő Bajnokság, 1. forduló:

KSI SE–Vasas SC 14-4 (3-0, 2-1, 3-1, 6-2)
Gólszerzők
: Pető A. 4, Dubinák 3, Csapó 3, Keszthelyi 2, Gábor, Országh, illetve Magyar B., Szeibert, Fótos, Hajzer

Pálffy Márton vezetőedző:
„Sajnos a héten pár ember sérüléssel küzdött, így nem tudtunk teljes kerettel kiállni. Én örülök annak, hogy az egyik, ha nem a legerősebb csapattal kezdtünk, mert így rögtön láthattuk azokat a hibákat, amiket ki kell javítanunk. Hasznos mérkőzés volt, nincs tíz gól a két csapat között, az eredmény egy kicsit csalóka. Jó úton haladunk, szeptembertől egy új edzésmódszer alapján készülünk, a gyerekeknek még meg kell ezt szokniuk, idomulniuk kell ehhez, amihez időre van szükség. Debrecenben is nagyon nehéz meccset játszunk majd, addig tovább fixáljuk a feladatköröket, csiszoljuk a  taktikai repertoárt, győzni megyünk.”

Országos Gyermek Bajnokság, 1. forduló:

KSI SE–Vasas SC 25-2 (4-2, 6-0, 7-0, 8-0)
Gólszerzők:
Országh 7, Deák 6, Nagy Á. 5, Niklász 2, Bede, Misky, Pető Á., Pocsai, Gaál, illetve Tasi, Mintál

Monostori Attila vezetőedző:
„Nagyon nehéz mérkőzés volt, a KSI kiemelkedik a korosztályból, ez nem kérdés, de azért nincs ekkora különbség a két csapat között, úgy érzem. Nehéz mit mondani, mindenhol gyenge teljesítményt nyújtottunk, furcsa, de a kapusunknak, a 25 kapott gól ellenére, voltak jó pillanatai, büntetőket is védett. Vérszegények voltunk, amiben lehet, hogy az is közrejátszott, hogy elég erős csapatként írtam le a gyerekeknek a KSI-t, talán túlságosan is, remélem, csak emiatt voltunk gyámoltalanok. A következő három meccs sem lesz könnyű, de bízom benne, hogy javulunk majd.”


Jól sikerült viszont az OB I/B-s bemutatkozásunk. Csapatunk a Békéscsabát fogadta, és végül kétgólos sikerrel zárta a találkozót.

OB I/B, B csoport, 1. forduló:

Vasas SC–Swietelsky Békéscsaba 7-5 (3-1, 3-1, 1-3, 0-0)
Gólszerzők
: Kistamás 2, Bóbis, Korom T., Trombitás, Hajdu A., Farkas R., illetve Sóvári 2, Takács, Szilágyi K., Ajtai

Plézer János vezetőedző:
„6-1-ig minden rendben volt, nagyon jól játszottunk, magabiztosak voltunk, a játék képe is rendben volt. Talán egy kicsit kiengedtünk ezt követően, és a harmadik harmadban az ellenfél felzárkózott. Látható volt, hogy a Békéscsaba milyen problémákkal küzd, ehhez képest le a kalappal előttük, minden tiszteletem, hogy szorossá tudták tenni a meccset. A kidolgozott helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, a békéscsabaiaknak köszönhető, hogy ez végül nem így alakult. Hiába volt nagyon jó a védekezésünk, elöl azért még sok minden bennünk maradt, több van ebben a csapatban. Első mérkőzés volt, van mit javulni.”


Hirdetések