Dobos Sándor, 2018.09.24. | Jégkorong

A Vasas csapata három mérkőzéséből kettőt megnyert az Erste Bank Juniors League hétvégi programjában.

Eredmények – Erste Bank Juniors League, 4-5-6. forduló:

EHC Black Wings Linz–Vasas SC  2-3 (1-1, 0-0, 1-2)
Gólszerzők:
Pojar (18.), Brunner (44.), illetve Matusek B. (15.), Kadarkúti (45.), Keller (53.)

Eishockey Akademie Steiermark–Vasas SC 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
Gólszerzők:
Krainz (39., 42., 60.), illetve Horácskó (32.), Gál (51.)

Okanagan Hockey Academy White–Vasas SC 3-4 (1-3, 1-0, 1-1)
Gólszerzők
: Mojzer (2.), Lebedzeu (28.), Santamaria Petsche (48.), illetve Matusek B. (1.), Farkas B. (5.), Gál (7.), Hajdu A. (50.)


Horváth András ificsapata három nap alatt három mérkőzést játszott Ausztriában az osztrák bajnokság keretein belül, és mondhatjuk, igen jól sikerült a túra. Két győzelmet is szereztünk (a harmadik meccsen pedig az utolsó percben kaptuk a gólt a másik csoportot hibátlanul vezető csapattól), és ennek is köszönhető, hogy a mieink az EBJL B csoportjának harmadik helyén állnak pillanatnyilag, hat mérkőzést játszva eddig. A mieink vezetőedzőjét kérdeztük, mennyire volt hasznos a hétvége.

„Ebben a szezonban két, úgynevezett „development weekendet”, fejlesztő hétvégét iktattak be a bajnokság programjába, és azt gondolom, ez egy jó kezdeményezés. Igaz, hogy pénteken, szombaton és vasárnap is játszottunk mérkőzést, ami nyilvánvalóan fizikailag és mentális is nagy terhelés, viszont rövid idő alatt lehet javítani, a hibákat korrigálni, és a gyerekek gyorsan visszajelzést kapnak a jégen arról, amit mondunk, és amit közösen javítunk. Jónak kell ítélnem a hétvégét, játszottunk két olyan csapattal, amelyik talán szerényebb játékerőt képvisel nálunk, és mindkettőt sikerült megverni. Kicsit keserű a szám íze abból a szempontból, hogy végül épphogy megnyertük ezeket, mert a srácok kicsit kiengedtek, visszavettek a tempóból, amint föléjük kerekedtünk vagy domináltuk a meccseket. Nyilván pozitívum, hogy vesztett állásból vagy épp kedvezőtlen helyzetből mégis mi jöttünk ki jól a szituációkból, ez a csapatunk karakterét mutatja. A harmadik mérkőzésen nagyon jól játszottunk, szoros meccsre késztettük a liga egyik legerősebb keretét. Több kinti edzővel beszélgettem, és egyöntetű vélemény, hogy ez a grazi akadémia az egyik legjobb csapatot tudja adni a ligának, az ellenük mutatott játék is biztató számunkra. Örülök a hasznos hétvégének, ami egy újabb lépés volt azon célok felé, amelyeket a szezon előtt megfogalmaztunk magunknak” – összegzett Horváth András.

Ifikeretünk legközelebb szerdán az UTE otthonában játszik, míg a következő, második „fejlesztő hétvége” épp a Vasas Jégcentrumban lesz október 5-én, 6-án és 7-én, amikor sorrendben a Klagenfurt, az Okanagan és a Red Bull Salzburg ellen játszunk.

Az EBJL B csoportjának állása:

1. MAC 18 pont (6mérkőzés)
2. ifj. Ocskay Gábor Akadémia 10 pont (4)
3. Vasas SC 10 pont (6)
4. Debrecen 10 pont (5)
5. UTE 9 pont (4)
6- Znojmo 6 pont (2)
7. Hokiklub Budapest 6pont (4)
8. DVTK 3 pont (5)
9. Győr 0 pont (3)
10.  Ferencváros 0 pont (4)


Hirdetések