2018.09.20. | Klub

77 éves korában elhunyt Kulcsár Győző, legendás vívó és vívóedző, aki legutoljára Szász-Kovács Emesét, a Vasas SC versenyzőjét segítette olimpiai aranyhoz.

Négyszeres olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója, MOB-életműdíjas, Prima Primissima-díjas.

Csak néhány elismerés Kulcsár Győző legendás vívóéletútja kapcsán, amely 2018. szeptember 19-én, 77 éves korában ért véget.

Amellett, hogy páratlan pályafutása elején - 1958 és 1960 között - a Vasas SC-ben is bontogatta szárnyait, egész életét végigkísérte különböző formában és intenzitással a Vasashoz való kötődés.

Úgy alakult, hogy klubunkhoz élete utolsó nagy fejezetében került ismét nagyon közel, hiszen a 2016-os riói olimpián a Vasas versenyzőjét, Szász-Kovács Emesét vezette a csúcsra.

Nehéz elfeledni, amikor Emese aranyérme után a mester szemében is könny csillant a pást szélén, miután egy elképesztően szövevényes és küzdelmes út végén értek fel közösen az olimpiai dobogó tetejére.

Amikor 2016-ban az Év Sportolója Gálán életműdíjat kapott, úgy fogalmazott, megtisztelő a cím, de még nem érzi lezártnak életútját, és megy tovább Szász-Kovács Emesével a megkezdett úton. Ahogy akkor mondta, könnyebb egy olimpiát megnyerni, mint utána elviselni.

Ha valaki, ő ezt mind sportolóként, mind sikeredzőként hitelesen állíthatta.

Most már tudjuk, az életút 2018 szeptemberében lezárult, egy súlyos betegség közbeszólt, amely ellen - mint élete során mindig - becsülettel küzdött, amíg tudott. Isten nyugosztalja Kulcsár Győzőt!

Kulcsár Győző gyászszertartása október 1-én, 15.30-kor kezdődik a Farkasréti temető Makovecz termében, az engesztelő szentmisére pedig 18 órától kerül sor az Egyetemi Templomban

 fotó: Illyés Tibor


Hirdetések