Dobos Sándor, 2018.09.19. | Curling

Sokra hivatott fiatalokból áll a Vasas juniorcsapata, amely nagy terveket is szövöget már a közeli jövőre is, méghozzá Sárdi Péter edző irányításával. A szezonnyitó felnőttversenyt rögtön meg is nyerték.

Hiába a jég, már a nyár közepén elkezdődik a hangolódás és a tevékeny munka is a curlingeseknek, így volt ez a Vasas Titánok csapattagjaival is, akik a hétvégén megnyerték az úgynevezett „szezonnyitó” versenyt a kamaraerdei curlingpályán.

Az Asztalos Bálint (lead), Kárász Raul, Spiller Emilio, Kovács Botond (skip), Nagy Viktor összeállítású Vasas Titánok a szövetség második helyen záró alkalmi együttesét, valamint a Fradi egyik csapatát előzték meg a versenyen, ami nagyon biztató a jövőre nézve. Hogy miért? Ezt Sárdi Péter edző világította meg, a felkészülés menetének ismertetése után.

„A nyár közepén, július 1-jén a csapattagok elkezdték azt a fizikai felkészülést, amit az előző szezon végén megbeszéltünk. Aztán augusztus 12-én elutaztunk egy hétre Lillehammerbe a szövetség és a Vasas támogatásával, valamint némi önerő mellett, és ezzel el is kezdtük a jeges szezont.  Ez egy nemzetközi junior tábor volt, ahol A osztályos instruktorok oktattak igen magas színvonalon, elmélet és gyakorlati oldalról is. Rendkívül hasznos volt a tábor, amely után két hét szünet következett, hogy aztán ahogy elkészült a pálya itthon, elkezdjünk ott is készülni. Ezután Kitzbühelbe utaztunk egy versenyre, ahol elég jó benyomást keltett a csapat, a nyolcadik helyen zártunk, öt meccset játszottunk, hármat megnyertünk. Ez is nagyon hasznosnak bizonyult hiszen szuper jó ellenfelekkel játszhattunk. Míg tehát a többieknek most kezdődött a jeges szezon, nekünk igazából már tart egy hónapja, így nem mondhatom, hogy meglepetés volt a győzelmünk a szezonnyitón. Persze, ez egy felnőttverseny volt, és nagyon meggyőző volt a teljesítményünk, ez pedig nagyon-nagyon jót tett a srácok önbizalmának” – összegzett Sárdi Péter, aki elmondta, miért is fontos ez igazából.

„Eddig a junior válogatott versenyzők együtt készültek és játszottak, én voltam a szövetségi kapitánya ennek a keretnek. Most viszont kettévált ez a társaság, lett egy UTE-s csapat és egy vasasos. Az október 23-i héten pedig lesz egy kvalifikációs torna, amelynek a győztese indulhat a januári finnországi világbajnokságon. Én a Vasas Titánok edzőjeként folytattam ennek a korosztálynak a felkészítését, azért dolgozom, hogy a mi együttesünk nyerje azt az októberi tornát, mindamellett a jövő csapatát is építjük” – tudtuk meg Sárdi Pétertől.

A csapattagok igen tehetséges versenyzők, többen nemzetközi versenyeken bizonyítottak már (Spiller Emilio nemrég Fussenben egy nagyon komoly táborban fejlődött tovább), külön kiemelendő, hogy Kárász Raul még mindig csak 12 (!) éves. A legközelebbi fontos verseny épp ez a kvalifikációs torna lesz a "mieinknek".


Hirdetések