Jenkei Dániel, 2018.09.17. | Birkózás

Világbajnokunk nem talált legyőzőre az Alekszandr Medvegyev-emlékversenyen, és egyre jobb formában várja a budapesti világbajnokságot.

A nyolcfős mezőnyben Sastin Marianna a kazah Kaszimovát pontozással, a kínai Lu Ná-t, valamint a riói olimpiai bronzérmes indiai Malikot pedig tussal verte, így övé lett az aranyérem 62 kilóban a fehérorosz fővárosban.

Minden további részletről hazaérkezése után nyilatkozott honlapunknak:

- Egy héttel a minszki verseny előtt Lengyelországban versenyeztem, de az a viadal egyáltalán nem sikerült jól. Csak az vigasztalt, hogy ott elsősorban saját magamat vertem meg. A versenynaptár idén elég furcsán van összerakva, ami itt Minszkben is látszott az indulók számán, de azért az a 8 versenyző, aki végül szőnyegre lépett, mind magas nívót képviselt.
Az edzők sorsoltak, én pedig szuggeráltam Ákost, hogy a kazah lányt húzza nekem az első körben. Ez be is jött, de óvatosnak kellett lenem, mert jóval magasabb versenyzőről van szó, mint én, így kivárásra játszottam. Ebből lett egy szűk, pontozásos győzelem.
A kínai versenyzőnek ez volt a harmadik nemzetközi versenye, de velük mindig számolni kell. Sikerült egy pörgetés közben betussolnom, még magamat is megleptem vele.
A döntőben pedig az indiai ellenfelet úgy tudtam megverni, hogy 4-0-ra elhúztam, aztán ő indított egy akciót, de belefogtam a pörgetésébe és itt is összejött a tus.
Jó érzés volt nemzetközi versenyen a dobogó tetején állni, rég éreztem már ilyet. Most jön még Bukarestben egy megméretettetés, aztán már itthon készülünk tovább a világbajnokságig.


Hirdetések