Jenkei Dániel, 2018.09.14. | Kézilabda

A Szeged KKSE ellen kezdjük az NB I/B-s bajnokságot szombaton 18 órától az Elektromos-csarnokban. Varga Márta vezetőedzővel beszélgettünk.

Térjünk még vissza kicsit a hétközi kupameccsre, amelyen magabiztosan vertük a Bugyi csapatát.

Büszke voltam a lányokra, megtisztelték az ellenfelet azzal, hogy a legjobb tudásuk szerint játszottak és megoldották a kitűzött részfeladatokat is. Nagyon sportszerű meccs volt, mind a pályán, mind a pályán kívül.

A pályán kívül mi történt?

A mi játékosunk, Szatmári Melinda Bugyiból származik, így az édesapja jóvoltából a két csapat egy közös vacsorát költhetett el a meccs után. Nagyon jól sikerült, azt hiszem, erre mondják, hogy a sportbarátság jegyében telt a program. Szerintem nagy szükség van az ilyen alkalmakra, mert manapság ez már nem túl divatos a sport világában.

Sportbarátság ide vagy oda, a Szeged KKSE elleni szombati bajnoki nyitány már jóval keményebb diónak ígérkezik.

Rangadóval kezdünk, ez nem kérdés. Az első három fordulóban mind ilyen meccseket játszunk, szerintem ennél akarva sem lehetett volna nehezebb sorsolásunk.

Mit érdemes tudni erről a szegedi csapatról?

Sok szempontból hasonló cipőben járnak, mint mi, hiszen rengeteg új játékossal, többségében fiatalokra támaszkova vágnak neki az NB I/B-nek.  Az orosházi felkészülési tornán elvesztettük ellenük a döntőt, de tudjuk hol hibáztunk azon a meccsen. Ők hétközben kiestek a Magyar Kupából, a másik szegedi csapat, az Algyő ellen, ami azért mindenképpen meglepetés.
 


Mi az, amire mi alapozhatunk?

Arra, hogy maximális koncentrációval készülünk. Az alapcsapat összeállt, de fontos, hogy a csereként pályára lépők is tudjanak jó teljesítményeket hozni. Szeretném a hátralévő időben kicsit levenni a lányok válláról a terhet, hogy a lehető legfelszabadultabban tudjanak kifutni az Elektromos-csarnok parkettájára.

Apropó, Elektromos-csarnok, sikerült belakni az új játékosoknak is a hazai meccseink helyszínét?

Egyszer edzettünk ott a meccs előtt, de szerintem ez elegendő, a Fáy utcában ideálisabbak az edzéskörülmények számunkra, így nem indokolt, hogy többet készüljünk a Tromoson. A szurkolók jelenléte persze kulcskérdés lehet, de továbbra is nagyon jó kapcsolatot ápolunk velük. Bugyiban is ott voltak páran, előtte pedig focimeccset is vívtak a lányokkal. Remélem, sokan kijönnek szombaton is.

Nem tudom nem megkérdezni a végén: csak a győzelem elfogadható?

Az idegenbeli rangadóinkon nagyon nehéz lesz pontot vagy pontokat szerezni, így azt gondolom, hazai pályán minden esetben a győzelem megszerzése lehet csak a célunk!


NŐI NB I/B, Keleti-csoport, 1. forduló:

 

2018. szeptember 15. szombat
18:00        Vasas SC- PC Trade Szeged KKSE        
18:00        Hajdúnánás SK - NKK Balmazújváros        

2018. szeptember 16. vasárnap
16:00        Kispest NKK Endo+Service- Szent István SE-OTP Bank        
17:00        Nyíradony VVTK- Levendula H. FKSE-Algyő        
18:00        Oxxo Energy Orosházi NKC- Kecskeméti NKSE        
18:00        Gödi SE- Szentendrei NKE


Hirdetések