Dobos Sándor, 2018.09.11. | Vízilabda

Sokáig egy szava sem lehetett Plézer János vezetőedzőnek a srácokra a szolnoki felkészülési tornán, aztán volt egy meccs, ami nem úgy sikerült, ahogy terveztük. De pontosan ez az, amiből lehet tanulni. A bajnokságot a KSI otthonában kezdjük.

Amíg a serdülők Zágrábban vettek részt egy rangos nemzetközi tornán, az ifjúsági csapatunk Szolnokra utazott, ahol végre meccseket játszott a bajnokságra hangolódás jegyében. Plézer János vezetőedző foglalta össze a történteket.

„Tizennyolc játékossal utaztunk Szolnokra, bizakodóan vártam az egész tornát, annak ellenére, hogy elég sok új játékosunk van, és nyilván kell egy kis idő, amíg a játékunk kialakul. Volt egy hiányzónk, így végülis nem teljesen egész csapattal vettünk részt a tornán. Kíváncsi voltam, hogy erős ellenfelekkel szemben mire megyünk. A Honvéd ellen kezdtünk, és azt kell mondjam, szinte kifogástalanul játszottunk, főleg védekezésben voltunk meggyőzőek, 7-3-ra nyertünk. A Debrecen igazából a második csapatát hozta el a tornára, serdülőkorú játékosokkal álltak ki ellenünk, így nálunk is inkább a fiatalabbak játszottak, 11-3-ra nyertünk, rendben volt az a meccs is. Ekkorra már látszott a többi mérkőzést figyelve, hogy a Szentes erős lesz, 8-8 lett a vége és végül 5 méteresekkel kikaptunk, ami nyilván benne van ilyenkor a pakliban, ott nem nagyon lehet okosat mondani. Pozitívum, hogy csak négy akciógólt kaptunk, a védekezésünk rendben volt. A vereséggel azt hittük, hogy ezzel elveszítjük annak a lehetőségét, hogy megnyerjük a tornát, de aztán a Honvéd legyőzte a Szentest, így megkaptuk az esélyt. Nagyon nem éltünk vele. Az addig nullapontos Szolnokkal játszottuk az utolsó meccset, és nagyon rosszul reagáltak a fiúk a helyzetre. 9-4-re kikaptunk, igazából esélyünk sem volt, a végén szétestünk, morálisan is. Nyilván nem elsősorban az eredmény a fontos a felkészülés ezen szakaszában, de ez az utolsó meccs nagyon nem hiányzott, csalódott vagyok amiatt, hogy így reagáltunk, ezzel együtt bronzérmesek lettünk.”

Plézer János elmondta, nagy pozitívum, hogy ifi világbajnoki bronzérmes kapusunk, Korom Dániel remekül védett a tornán, három meccsen 14 gólt kapott mindössze, ez önmagáért beszél. Alapvetően a csapat is jól működött, csak az a fránya utolsó meccs.

No, de keseregni nincs idő, építkezni a korábban mutatott játékból kell. Hétfőn megtartották a vízilabda szövetségben az utánpótlás-bajnokságok sorsolását is, ennek megfelelően a lehető legkeményebb ellenfél, a KSI otthonában kezdünk szeptember 23-án, majd egy hét múlva Debrecenbe utazunk, október 7-én pedig jön a Fradi.


Hirdetések