Dobos Sándor, 2018.09.10. | Vízilabda

Elégedetten zárhatta a Vasas SC csapata a hagyományos „Mali Medo” tornát a horvát fővárosban, a 2003-as születésű játékosokból álló együttesünk a negyedik lett.

Pálffy Márton vezetésével utazott el a Vasas küldöttsége az igen rangos felkészülési viadalra, amelyet most is a Medvescak Zagreb szervezett meg. A mieink a Primorje Rijeka, a Medvescak Zagreb és a berlini Schwimmerband NRW ellen játszottak egy csoportban, a másikban a Partizan Beograd, a Mornar Split, a Trieste és a Mladost Zagreb csatázott a minél jobb csoportbéli pozíciókért.

„Tizenhat fővel utaztunk ki, sajnos, nem sokkal az utazás előtt az egyik centerünk lebetegedett, így egy centerrel mentünk, ez azért nagy érvágás volt” – kezdte összefoglalóját Pálffy Márton vezetőedző. „Azt tudni kell, hogy ez egy nagyon rangos torna, főleg szerb és horvát csapatokkal, igazából minden benne volt a pakliban. Az első meccset már rögtön az utazás napján este játszottuk, a Primorje Rijeka ellen. Érződött a srácokon a hatórás buszút, 12-7-re kaptunk ki. Másnap délelőtt a helyiekkel, a Medvescakkal játszottunk, ők azért egy másik színvonalat képviseltek, ellenük 10-7-re sikerült nyerni úgy, hogy mindenkit tudtam ezen a találkozón játszatni. Délután már az volt a tét a német csapat ellen, hogy végül az 1-4. vagy az 5-8. helyekért folytatjuk. Meglepően jó volt ez a berlini társaság, ahhoz képest, hogy a német vízilabdát képviselték, jön fel a német utánpótlás is. Ettől függetlenül, úgy érzem, nagyszerű játékkal sikerült győznünk, 6-4-re, nagyon szép képet mutatott a csapatom. Másnap délelőtt a Partizan Belgráddal játszottunk a döntőbe kerülésért, a srácok itt is nagyon jól játszottak. Vezettünk már 7-5-re is, aztán két vitatható ítélettel 9-7-re nyertek a szerbek. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, de két elég kétes szituáció előzte meg a Partizan góljait a végén.”

Sipos Balázs vette át a "jutalommacit" a torna végén

Sajnos, erre még rátettek aztán még egy lapáttal a sporik, méghozzá a Mladost Zagreb elleni bronzmérkőzésen.

„A vízilabdában gyakran foglalkoznak a bírókkal, én nem szeretek, sok meccset láttam már, ismerjük, mik történhetnek meg. De megmondom őszintén, ilyet még sosem éltem át, nemcsak a srácokat, hanem engem is nagyon megviselt, hogy egyszerűen nem hagytak minket nyerni a bronzmeccsen. Van, amikor elegánsan befújják a hazai pályát, ez nem volt elegáns. A második horvát támadásnál cserével végleg kiállították az egyik játékosunkat, három „kapugóllal” elmentek, de innen is visszajöttünk. 6-3-ról feljöttünk 6-5-re, de aztán megint kaptak egy kiállítást, és 7-5-re nyertek. Mindent egybevetve viszont nagyon elégedett vagyok a srácokkal, hasznos volt a torna, egyedül az volt kevésbé szerencsés, hogy nem tudtam mindenkit annyit játszatni, ahogy terveztem. A hétvégén megint megyünk egy tornára, Szolnokon lesz, ahol sikerült a keményebb csoportba került a Fradi, a Szentes és a Partizan társaságában. De álllunk elébe!” – összegzett serdülőcsapatunk vezetőedzője.

Mindenképp meg kell említeni, hogy a torna legjobb kapusa Békési Marcell lett (ahogyan a nyár elejei losinji tornán is), a csapat nevében pedig Sipos Balázs vette át a „jutalommacit”.

A Vasas SC eredménysora a Malo Medo tornán:

VK Primorje Rijeka–Vasas SC 12-7
VK Medvescak Zagreb–Vasas SC 7-10
Schwimmerband NRW–Vasas SC 4-6

A döntőbe jutásért:
VK Partizan Beograd–Vasas SC 9-7

A bronzmérkőzésen:
Vasas SC–HAVK Mladost Zagreb 5-7

A torna végeredménye:

1. Partizan Beograd
2. Primorje Rijeka
3. Mladost Zagreb
4. Vasas SC
5.  Schwimmerband NRW
6. Mornar Split
7. Medvescak Zagreb
8. Pallanuoto Trieste

A Vasas SC csapata a Mali Medo tornán:

Békési Marcell, Bánóczy Martin, Bárczi Dávid, Szilágyi Bálint, Szeibert Barnabás, Pázmándi Bence, Sipos Balázs, Pop Hunor, Györke Barnabás, Hajnal László, Leibinger Bence, Hajdu Attila, Lesták András, Gábor Máté, Warvasovszky Benjámin, Nagy Bertalan


Hirdetések