Dobos Sándor, 2018.09.09. | Vízilabda

A DVSE ellen sokáig remekül tartotta magát a VasasPlaket, de végül a hazaiak behúzták a meccset, így a második helyen zárták a HBZ Kupát a Honvéd mögött. A mieink legközelebb csütörtökön, a Ferencvárossal játszanak edzőmérkőzést.

Eredmény – HBZ Kupa, 3. játéknap:

Debreceni VSE – VasasPlaket 16-9 (2-1, 1-2, 6-2, 7-4)
Debreceni Sportuszoda, vezette: Kovács B., Tordai

DVSE: Kósik – Dőry 4, Vidovic 1, Kovács G. 2, Durik 1, Macsi P. 3, La Rosa 1. Csere: Smitula, Somorjai, Macsi M. 1, Dienes 1, Fejős 1. Vezetőedző: Miroslav Bajin

Vasas: Jónás – Bencz 1, Sélley-Rauscher 1, Mátyók 2, Szabó B. 2, Takács B., Vogel S. Csere: Dévai (kapus), Hajdu A., Hőna, Miklós L., Simon H. 1, Halek 2. Vezetőedző: Földi László

A házigazda ellen fejezte be szereplését a VasasPlaket a debreceni HBZ Kupán, amelyet – ekkor már tudtuk – a minden mérkőzésén győzni tudó Honvéd nyert meg. A debreceniekkel az elmúlt években rendre nagy meccseket játszottunk, most ők is nagyon átalakultak az új szezonra, hozzánk hasonlóan. Érkezett többek között Kovács Gábor, Dőry Farkas, Fejős Róbert vagy épp Giorgo La Rosa, lendületes társaságot irányít a padon a szerb Miroslav Bajin.

A mieink a Honvéd ellen 10-5-re, a Tatabánya ellen 11-7-re kaptak ki a tornán, az UVSE-t viszont 6-4-re legyőzték, javuló tendenciák is mutatkoznak már a játékban. Ahogyan írtuk korábban, Major Martin mellett Hegedüs Gábor csapatkapitány sem játszhatott Debrecenben, ez érzékeny veszteség volt a hétvégére.

Egy Dőry-góllal vezetett a Debrecen, majd Kovács Gábor is emberelőnyből talált be hazai oldalon (villámgyorsan), Sélley-Rauscher Domonkos szépített szintén létszámfölényben. Küzdelmes kis meccs volt, a két csapat valószínűleg a bajnokságban is nagy csatát vív majd, feltéve, ha egy csoportba kerülnek a szeptember 17-i sorsoláson.

Szabó Bence blokkon megpattanó lövésével egyenlített a második negyed 2. percében, miközben Jónás György mutatott be szép védéseket a másik oldalon, Dőryt is sikerült elbizonytalanítani. A fiatal Dienes Imre akciógóljával vezetett újra a DVSE, majd két elhibázott Halek Márton-lövés következett, majd egy labdavesztés után Kovács Gábor úszott meg, szerencsére az ejtése a kapufáról kipattant. Mátyók Norbert volt nagyon szemfüles a negyed végén, egy Sélley-Rauscher-lövés kipattant, lecsapott rá, és befejezte, 3-3! Ez volt az állás a nagyszünetben.

A fordulás után váltottunk a kapuban, az UVSE ellen jól védő Dévai Kristóf állt be. Távolról figyelhette, ahogy a többiek befejeznek egy fórt a negyed elején, Szabó Bence második góljával vezettünk, 4-3! A montenegrói Stefan Vidovic gyorsan válaszolt, majd egy tempós emberelőny-megjátszás után visszavették a vezetést a hazaiak 5-4.

Simon Henrik őrizte meg a hidegvérét, miután a kiállított debreceni még visszaütött neki, de az előny kimaradt, a másik oldalon Kovács Gábor büntetett, 6-4 a DVSE-nek. Dőry talált be ismét fórban, a támadásainkra jobban figyeltek a debreceniek, volt, hogy lövés nélkül telt le az idő – ráadásul még mákja is volt a DVSE-nek, Kovács Gábor lövése Dévai kezéről pattant be, 4-0-s rohamot kellett elviselnünk, 8-4-re vezetett a Debrecen.

Macsi Patrik góljára Bencz Rolf hatalmas góllal válaszolt (nagyon kellett már neki alighanem), így 9-5-ről következhetett a torna utolsó nyolc perce számunkra.

Macsi lepte meg a mieinket egy lapos lövéssel (5-10), majd megint gyorsan ellőttek egy előnyt (Dőry), nőtt az olló, Fejős Róbert fejelte meg ezt még eggyel, előtte kontrát ítéltek Simon Henrik ellen – nem nagyon értettünk vele egyet.

A vége „sima” lett, kicsit kiszaladt a kezünkből a meccs, de ezt a hibát is ki lehet még javítani a bajnokság kezdetéig hátralévő egy hónapban.

A VasasPlaket így egy győzelemmel és három vereséggel zárta a HBZ Kupát, no meg rengeteg tapasztalattal. Legközelebb a bajnok Ferencváros ellen játszanak edzőmeccset a mieink, csütörtökön.

Földi László vezetőedző:

„Nagyon nehéz a csapat teljesítményét teljesen reálisan megítélni, hiszen meghatározó játékosaink betegeskednek a héten, így többen sem voltak teljesen egészségesek azok közül, akik itt voltak. Halek Márton például egy hétig nem edzett, volt, aki közben lázasodott be, Hegedüs Gábor pedig el sem utazott Debrecenbe.  Ennek ellenére hasznosnak ítélem meg a tornát, még akkor is, ha olykor nagy kilengésekkel játszottunk. Akadtak hosszabb-rövidebb ideig nagyon jó periódusok, de volt, amikor az ellenkezője következett be, például a Debrecen ellen. Az utolsó két negyed nagyon nem hiányzott, elfáradtunk, könnyen elengedtük a dolgot, két negyed alatt kaptunk 13 gólt. Kedden folytatjuk tovább, csütörtök este a Fradival van kétkapunk, Még akkor sem leszünk teljesek, de ez egy nagyon jó tanulóedzés lesz a fiataloknak. Ki lehet használni a fejlődésre, remélem, ki is fogják.”

A másik vasárnapi mérkőzésen:

UVSE-Tatabányai VSE 6-10 (1-2, 2-2, 2-3, 1-3)
Gólszerzők
: Konarik 3, Sziládi, Vígvári V., Aranyi, illetve Kolarik 3, Kalanovics 2, Korbán, Fazekas, Kuncz, Katonás

Korábban:

Debreceni VSE-RacioNet-Honvéd 6-9 (0-3, 3-4, 2-2, 1-0)
UVSE-RacioNet-Honvéd 8-11 (4-3, 2-2, 2-3, 0-3)
UVSE–VasasPlaket 4-6 (1-2, 1-0, 0-2, 2-2)
VasasPlaket–Tatabányai VSE 7-11 (2-3, 1-2, 0-2, 4-4)
VasasPlaket–RacioNet-Honvéd 5-10 (1-1, 2-4, 1-2, 1-3)
Debreceni VSE-UVSE 8-7 (2-4, 4-2, 2-0, 0-1)
Tatabányai VSE-RacioNet-Honvéd 11-14 (4-4, 2-3, 4-2, 1-5)
Debreceni VSE-Tatabányai VSE 11-5 (3-2, 3-1, 2-2, 3-0)

A torna végeredménye:

1.  Honvéd
2. Debrecen
3. Tatabánya
4. Vasas
5. UVSE

A torna gólkirálya: Kardos Alexander (Honvéd)
A torna legjobb játékosa: Kovács Gábor (Debrecen)
A torna legjobb kapusa: Decker Attila (Honvéd)


Hirdetések