2018.09.06. | Klub

Szász-Kovács Emese, Sastin Marianna és Ferenczi István fiatalkori sportélményeit idézzük fel a Vasas Gyerek Program 2018/2019-es szezonjának kezdetén.

"Egy szülő mindenből próbálja a legjobbat adni gyermekének, és ezt akkor is megteszi, ha ez komoly anyagi terhekkel jár. A családok számára egyre fontosabbá válik, hogy a gyermekek sportolhassanak, hiszen a sport nemcsak az eredményességről szól, hanem a fiatalok egészségéről, közösségi élményeiről is.

A Vasas ebben segítő partner kíván lenni, és szeretne még jobb feltételeket nyújtani az utánpótlásnak. A Vasas Gyerek Programon keresztül elsősorban tagdíjmentesség biztosításával csökkentené azon családok terheit, akiknek erre leginkább szükségük van, hogy minél több gyerek sportoljon továbbra is nap, mint nap a Vasasban."

Így szól a 2014-ben életre hívott Vasas Gyerek Program ars poeticája, azé a kezdeményezésé, amelynek most már az ötödik szezonja indul el a Vasas családon belül.

Az idei szezonnak három olyan elismert sportolónkkal vágunk neki, akik az eredményeik mellett klubhűségükkel és hozzáállásukkal is igazi példaképei lehetnek minden piros-kékben sportoló fiatal számára.

Gyerekkori képeket kértünk tőlük, és arra voltunk kíváncsiak, milyen emlékeik vannak abból az időszakból, amikor beleszerettek saját sportágukba.


Szász-Kovács Emese, olimpiai bajnok vívó

"A szüleimnek az volt a legfontosabb, hogy a nővéremmel mozogjunk. Nem erőltettek semmit, de mindenben támogattak. Rengeteg energiát áldoztak arra, hogy edzésre vigyenek, vagy megvegyék a vívócipőmet, ami persze nem a legdrágább darab volt. Az anyagi áldozat mellett a lelki háttér is kellett ahhoz, hogy olimpiai bajnok lehessek, és ezért ma is nagyon hálás vagyok. A Vasas Gyerek Program terhet vesz le a családokról, és segíti a szülőket, hogy ott lehessenek a gyerekeik mögött, amikor szükség van rájuk."

 


Sastin Marianna, világbajnok birkózó

Örökmozgó gyerek voltam, rengeteg sportágat ki tudtam próbálni, ami a személyiségemet is nagyban fejlesztette. Manapság a birkózóteremben gyakran látom, hogy a szülőknek milyen nehéz előteremteni a gyerekeik tagdíját. A mi sportágunk már egészen kicsi kortól megadja a mozgás örömét, ezt pedig senkitől sem szabad elvenni, pláne nem anyagi okok miatt.
A Vasas Gyerek Program pont ebben segít, a támogatásnak köszönhetően senkit nem veszíthetünk el.


Ferenczi István, magyar bajnok labdarúgó

"Gyerekkoromban nálunk sem volt kolbászból a kerítés. Szerencsére Győrben nem kellett tagdíjat fizetnem, de a szüleim számára így is akadtak kihívások. Anyukám Szlovákiába járt át, hogy vászon focicipőt szerezzen. Mindent megtettek, hogy focista legyek, de volt a környezetemben olyan srác, aki elkallódott, mert a családja nem tudta támogatni.
Pontosan tudom, milyen sokba kerül ma egy gyerek sportolása, így a Vasas Gyerek Program nagy segítség a rászoruló családoknak."



Csatlakozz Te is támogatóként a kezdeményezésünkhöz ITT!

Ha pedig a Vasasban sportolsz, és pályázni szeretnél, azt ITT teheted meg.


Hirdetések