Dobos Sándor, 2018.09.06. | Jégkorong

Szeptember 9-én elkezdődik az Erste Liga 2018/19-es szezonja – a Schiller-Vasas HC-val a soraiban. Csütörtök délelőtt megtartották a bajnokság hivatalos sajtótájékoztatóját, ahol Szuper Levente szakosztály-igazgató és Fliszár Zalán képviselte a mieinket.

Corona Brassó, SC Csíkszereda, DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, Fehérvári Titánok, Ferencváros, Gyergyói HK, Hokiklub Budapest, Újpest, Vienna Capitals és Schiller-Vasas HC – tizenegy csapat hajt a minél jobb eredményért az új bajnokságban, amely szeptember 9-én a Hokiklub Budapest-EC Vienna Capitals mérkőzéssel nyit.

A Schiller-Vasas szeptember 11-én Debrecenben kezdi majd a szezont, az első hazai mérkőzést pedig 16-án játssza, a bécsi együttessel.

„Nekünk az a legfontosabb, hogy a csapatban a fiataloké legyen a legfontosabb szerep. Ők épüljenek, ők vállalják magukra a taktikai elemek megvalósítását, az övék legyen a főszerep a mérkőzéseken” – fogalmazta meg csapatunk alapvető hitvallását röviden Szuper Levente, amikor Fliszár Zalán társaságában a sajtótájékoztatón beszélt a tervekről.

Zalán szerint folyamatosan szerzi majd meg a rutint csapatunk, amely októberre már egész szépen festhet majd. „Kiváló szakmai stáb áll mögöttünk, akik mindent tudnak arról, amire nekünk szükségünk van, ennek az elvárásnak is meg kell felelni” – mondta a mieink egyik legrutinosabb játékosa, aki a jégen vezérszerepet kell, hogy betöltsön a sok fiatal hokis gardírozása tekintetében.

Szabados Richárd, az Erste Liga alelnöke, a bajnokság névadó szponzorának képviselője elmondta, remek döntés volt a bank részéről, hogy a jégkorong mellé állt, a mostani szezont még annál is jobban várják, mint az előzőt. Stratégiai döntésük alapján három évre vállalták a sportág támogatását, újdonság, hogy ebben az évben a magyar válogatottat is segítik, az éves dotálás milliárdos nagyságrenddel bír mindent összevetve.

Hozzátette, az ügyfelek és a saját munkatársak körében is pozitívak a visszajelzések, előfordult például, hogy 200 banki dolgozó jelent meg egy hokimeccsen, a cél természetesen az, hogy minél többen járjanak jégkorong-mérkőzésre.

Újdonságként számolt be Szabados Richárd arról is, hogy az Erste Bank négy új díjat alapított, amelyekkel szintén egy új szintre lép a sportághoz fűződő kapcsolatuk. Ösztöndíjprogramot hoztak létre, amelyre az egyetemre, főiskolára járó jégkorongozók pályázhatnak, hogy aztán a szezon végén egy előre meghatározott mérőszám mentén (minél több játék, kiváló eredmények) a bank kiválassza azt a hokist, aki egy féléves gyakornoki programban vehet részt az Erstén belül, ráadásul a szakmai területet is kiválaszthatja.

Díjazzák majd az év szurkolóját is, a csapatok jelöltjei után maguk a drukkerek voksolhatnak majd a legjobb szurkolóra, és ugyancsak a csapatok javasolhatnak majd az Év felfedezettje díj elnyerésére is – a pályán bizonyító, hozzáállásában is méltó fiatalt. A negyedik díj az úgynevezett „gentleman díj”, amellyel a fair play szellemét erősítenék, a bajnokság során sportszerű, tiszta játékot nyújtó hokisnak adják majd oda – az ösztöndíj kivételével a többi elismerés bruttó félmillió forintos jutalommal jár.

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke szerint soha nem volt még ekkora a várakozás a bajnokságot illetően. Ugyan a DVTK és a MAC távozása kicsit megbolygatta a ligát, de nagyon örömteli, hogy négy új csapat is vállalta az indulást, a DEAC, a Gyergyó, a Hokiklub Budapest és a Schiller-Vasas HC. Örvendetes, hogy több csarnokban is megújult a hang- és fénytechnika, ez alapján is látványos, szórakoztató és érdekes szezon elé nézünk, nem beszélve arról, hogy a csapatok játékos és edzői vonalon is nagy igazolásokat hajtottak végre, ami a színvonal növekedését is maga után vonhatja.

Hamarosan tehát rajt, a Schiller-Vasas HC-vel és a Vasas Jégcentrummal is!


Hirdetések