Dobos Sándor, 2018.09.04. | Vízilabda

Az edzőmérkőzések és kétkapuk után felkészülési tornán folytatja épülését a VasasPlaket csapata a hétvégén. Hagyományosan ott vagyunk a HBZ Kupán.

A Debrecen mellett a Tatabánya, az UVSE és a Honvéd lesz még ott a tornán, azaz éppen olyan együttesek, amelyek közvetlen riválisok lehetnek majd a bajnokságban – legalábbis most így gondolkodunk az erőviszonyokról.

Megírtuk már, hogy elég nagy jövés-menés volt csapatunknál, dr. Steinmetz Ádám abbahagyta az élvonalbeli játékot (az OB I/B-ben még láthatjuk minden bizonnyal), Bóbis Máté is így tett, egyben ő lett Földi László segítője a kispadon, Babay Árpád szintén búcsút intett az első osztályú játéknak s végül távozott a klubtól, Marnitz Gergő pedig nem kapott szerződést és külföldre szerződött.

A Vasashoz igazolt Hegedüs Gábor, Halek Márton, Szabó Bence, Mátyók Norbert, Vogel Simon és Major Martin, míg Dévai Kristóf az OB I/B-s csapatból került fel az első kerethez (Tihanyi Bernát helyére). Az új fiúk azóta igyekeztek beilleszkedni, a debreceni tornán pedig már élesben mutathatja meg a nagyközönségnek magát csapatunk – mindezt másfél hónappal a felkészülés kezdete után.

„Igen, ez már a hetedik hetünk így együtt. Dolgozunk, dolgozunk, a hozzáállás kifejezetten pozitív, ezt meg kell tartani, emellett időre, akaratra, türelemre, alázatra lesz szükség ahhoz, hogy a bajnokság végén eggyel több okunk legyen az örömre” – fogalmazott Földi László a torna előtt adott helyzetjelentésében. „Bizakodó vagyok, az kicsit nehezítette a helyzetünket az elmúlt hetekben, hogy akadtak kisebb betegségek, sérülések, most is két játékosunkra nem számíthatok a héten. Közülük Major Martin biztosan nem játszik Debrecenben, helyette az U19-es Eb-szereplés miatt csütörtökig pihenőt kapó Hajdu Attila lesz ott a keretben. Nagyon bízom benne, hogy a lázas beteg Halek Márton már játszani tud Debrecenben. Ez a torna valamilyen szinten már egy támpontot ad a jelenlegi helyzetünkről, az ellenfelek is edzettek, gyakoroltak, most itt kapunk egy képet, ami persze még nem a végleges. Bőven van még idő a játék csiszolására.”

Csapatunk egyébként az elmúlt két hétben edzőmérkőzéseket, kétkapukat is vívott, egyszer-egyszer az Egerrel, a Honvéddal, illetve kétszer a Debrecennel és a Péccsel. Hegedüs Gábor a többi közt ezekről is elmondta a véleményét:

„Voltak jobb és rosszabb mérkőzések, attól függően is, hogy melyik ellenfél hol tart a felkészülésében. Érezhető volt, hogy a Honvéd például már előrébb jár, az Eger viszont még kevésbé. Épp az egriek ellen játszottunk a legösszeszedettebben, igaz, ők még nem abban az összeállításban és nem abban a stádiumban álltak ki ellenünk, amilyen majd a bajnoki szintjük lesz. Az összes edzőmeccs hasznos volt, sokat tanultunk belőlük.  Az biztos, hogy a debreceni torna egy nagyon jó állomása lesz a felkészülésnek, láthatjuk majd magunkról és a többi csapatról is, hogy hol tartunk, hol tartanak. Várom én is és kíváncsi vagyok, hogyan szerepelünk a hétvégén, de még nagyon sok idő van a bajnoki rajtig” – mondta az OSC-től érkező rutinos játékosunk.

A debreceni torna pénteken este kezdődik számunkra, akkor a Honvéddal játszunk majd.

V. HBZ Kupa, felkészülési torna, Debrecen:

Szeptember 7., péntek:

11:00 – Debreceni VSE–UVSE
12:15 – Tatabányai VSE–RacioNet-Honvéd
19:00 – Debreceni VSE–Tatabányai VSE
20:15 – VasasPlaket–RacioNet-Honvéd

Szeptember 8., szombat:

11:00 – VasasPlaket–Tatabányai VSE
12:15 – UVSE–RacioNet-Honvéd
18:00 – Debreceni VSE – RacioNet-Honvéd
19:15 – UVSE–VasasPlaket

Szeptember 9., vasárnap:

10:00 – Debreceni VSE–VasasPlaket
11:15 – UVSE–Tatabányai VSE
12:45 – Díjátadó ünnepség 


Hirdetések