Dobos Sándor, 2018.09.04. | Kosárlabda

Három vasasos kosárlabdázó, Tóth Orsolya, Madár Kata és Budácsik Dorottya is ott volt a debreceni U18-as 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságon. Nem sikerült most a címvédés.

Ahogyan arról többször írtunk már, Tóth Orsolya és a magyar válogatott címvédőként várhatta a debreceni Eb-t, hiszen tavaly aranyérmet szerzett a nemzeti „négyes”. Most Orsin kívül még két Vasas Akadémia-játékosra számított Földi Attila kapitány, aki NB I-es csapatunk vezetőedzője, Budácsik Dorottya és a nemrég igazolt Madár Kata is ott volt a tornán.

A mieink előbb 15-13-ra, egy izgalmas mérkőzésen legyőzték a litvánokat, majd a tavalyi döntős ellenfél oroszokkal szemben alulmaradtak 14-11 arányban, így másodikként mentek tovább a negyeddöntőbe.

Ott aztán Belgium következett, a Révész Borókát is soraiban tudó magyar válogatott végül 10-5 arányban maradt alul a belgák ellen, akik végül meg is nyerték az Európa-bajnokságot.

„Az Európa-bajnokság sajnos nem úgy alakult, mint ahogy terveztük. A végül Európa-bajnok belga csapat ellen nem sikerült győztesen győzelemmel lejönni a pályáról, így végül a nyolcadik helyen végeztünk” – mondja Budácsik Dorottya. „A hangulat viszont végig nagyon jó volt a csapatban, különleges volt hazai közönség előtt játszani, sajnálom, hogy nem tudtunk többet mutatni. Szerintem sokkal több volt bennünk, így remélem, hogy az októberben megrendezendő Ifjúsági Olimpián szépíteni tudunk majd ezen a mérlegen.”

Nem fog unatkozni addig sem Dorka, merthogy elkezdődött a héten a közvetlen felkészülés az országos bajnokságokra.

„Az idei szezonban három csapatban fogok tudni játszani. Sikerült felkerülnöm a felnőttcsapatba, így velük tudok majd edzeni. Elsőévesként főleg a tapasztalatszerzés és fejlődés lesz a célom. A csapat szeretne minél jobb helyezést elérni, és a rájátszást érő helyen végezni az alapszakaszban. Ezen kívül az NB I/B-ben és a juniorbajnokságban kaphatok még szerepet. Egyértelműen azért indulunk az NB I/B-ben is, hogy tovább fejlődjünk, itt a fiatalabb játékosok kapnak lehetőséget, így én is próbálom majd minden itt töltött percet kihasználni. Juniorcsapatunknak nem is lehet más a célja, mint megtartani a bajnoki címet és ismét megszerezzük az aranyérmet” – fogalmazott a Vasas Akadémia 17 éves játékosa.  

A fiúknál egyébként a magyar válogatott nyerte az Európa-bajnokságot, a döntőben Szerbiát verve. A nemzeti csapat tagja (Mokánszki Máté, Martinez Ralf és Frank Áron mellett) az a Bencsik Barnabás, aki a nyáron szerződött el a Vasas Akadémiától.

Eredmények – U18-as 3x3-as kosárlabda Eb, Debrecen, lányok:

A csoportban:

Magyarország-Litvánia 15-13
Magyarország-Oroszország 11-14

A negyeddöntőben:

Belgium-Magyarország 10-5


Hirdetések