Jenkei Dániel, 2018.08.29. | Ökölvívás

Villás Veronika remek teljesítményt nyújtott a hazai rendezésű ifjúsági ökölvívó vb-n, és dobogóra állhatott.

Talán még az igazán elhivatott sportszeretők közül is kevesen tudták, hogy Budapest ifjúsági ökölvívó világbajnokságot rendez ezekben a napokban. Ráadásul nem is akárhol, hiszen az uszodából ökölvívócsarnokká alakított Duna Arénában folynak a küzdelmek.

Mindez Villás Veronika részvételével, aki 18 éves és a Vasas-Süllős csapatát erősíti.

Veronika  a 64 kg-os súlycsoportban lépett szorítóba. Első meccse egyfajta bemelegítés volt egy tádzsik lány ellen, akit nagyon simán, egyhangú pontozással győzött le.

A nyolc között már egy jóval erősebb olasz ellenfél várt rá, de ezt az akadály is sikerült vennie, a végén a kék sarok nyert, aminek min nagyon örültünk. Versenyzőnk nagy küzdelemben, pontozással tudott felülkerekedni.

Kedden az esti programban jött az elődöntő az indiai Manisha ellen, a magyar közönség - többek között Gedó György olimpiai bajnokunk - harsány biztatása mellett. Ez az összecsapás is szorosan alakult, de utólag már tudjuk, a második menetben megpecsételődött Villás sorsa, hiszen ekkor a bíró úgy döntött, számolni kell rá. Ez persze önmagában még nem jelenti a meccs elvesztését, de ezúttal így történt, az indiai lány kezét emelték magasba három menet után.

Villás Veronika ezzel világbajnoki bronzérmet szerzett, és az egész magyar csapat egyik büszkesége lett a budapesti viadalon.

- Viszonylag későn kezdődött számomra a vb, az első meccsemen nagyon izgultam emiatt, sok volt a kapkodás és a szabálytalan mozdulat, de azért viszonylag simán sikerült megnyernem. Az olasz lányt láttam már korábban kesztyűzni, tudtam, hogy nagyon jól bírja fizikálisan, ezért is tartom nagy dolognak, hogy sikerült legyőznöm. Az utolsó percekben tisztán hallottam a nekem szurkolókat, ami rengeteg energiát adott. Az elődöntő után közvetlenül nem éreztem, hogy enyém a meccs, de visszanézve azért ezt hazai pályán nekem is oda lehetett volna adni. Persze nem kesergek, nagyon örülök a bronznak, jó motivációt ad a jövőre nézve. Szeretném megköszönni az edzőmnek, Ancsin Katának, a vasasos csapatnak, és mindenkinek, aki segített a világbajnokság előtt és alatt. - értékelt honlapunknak a versenyző.

 

 


Hirdetések