Dobos Sándor, 2018.08.26. | Kajak-kenu

A Vasas SC kajakozója leszorult a dobogóról a portugáliai vb zárónapján.

Montemor-o-Velho adott otthont a kajak-kenu világbajnokságnak, az élet úgy hozta, hogy egy vasasos versenyző volt tagja a magyar válogatottnak, így volt ez a belgrádi Európa-bajnokságon is. Akkor és most is Takács Tamarának szurkolhattunk, de míg a szerb fővárosban két számban is indult, most csak a „maratoni” 5000 méteren küzdhetett meg az érmekért.

Belgrádban az 1000 méteres távon ezüstérmet szerzett világ- és Európa-bajnokunk, egy hajszállal maradt le az aranyéremről, 5000-en viszont nagyon magabiztosan győzött. A felnőtt Eb és vb között az U23-as Európa-bajnokságon is rajthoz állt Tamara, ott 1000 méteren ezüst-, 500 méteren aranyérmet szerzett.

Portugáliába nem sikerült 1000-en kvalifikálnia magát, maradt tehát a leghosszabb táv, amelyet a zárónapon rendeztek. 27 versenyző volt ott a rajtnál, többek között a belgrádi Eb-n ezüstérmes francia Sarah Troel, a szlovák Mariana Petrusova, a cseh Anna Koziskova, a német Sarah Brüssler és a fehérorosz Maryana Litvinchuk.

Nos, végül brit arany született a meglehetősen furcsa körülmények között zajló döntőben, Takács Tamara pedig éppen leszorult a dobogóról.

"Nem vagyok boldog, a rajtnál mindenhol, mindenki ráment mindenki lapátjára, nem lehetett elférni. Később megint rájöttek a lapátomra, majd a második bolyban kiforgatott az új-zélandi lány, szerintem ki is zárják. Legközelebb majd keményebb leszek” – mondta Takács Tamara a futam után a kajak-kenu szövetség weboldalának, végül Tamarának igaza lett, Caitlin Ryant kizárták, így lett negyedik a Vasas kajakosa. 

Eredmény - női K1 5000 méter:

1. Lizzie Broughton (Nagy-Britannia) 24:01.737 perc
2. Marina Litvincsuk (Fehéroroszország) 24:12.014
3. Jennifer Egan (Írország) 24:15.075
...4. Takács Tamara 24:27.214


Hirdetések