Jenkei Dániel, 2018.08.17. | Kézilabda

Friss fotók és információk felnőtt kézilabdacsapatunkról.

Mint megírtuk, szinte teljesen kicserélődött a 2018/19-es szezonra női kézilabdacsapatunk, ezért is hasznos fotós adatbankunkban megnézni, hogy ki-kicsoda. Ezt IDE kattintva lehet megtenni.
 


Varga Márta csapata július 25-én vágott neki az NB I/B-re való felkészülésnek. Rögtön az első héten 9 edzés szerepelt a programban, majd Mátraházára tette át székhelyét a csapat.

- Nagyon jól sikerült az edzőtábor, visszajáró vendégek vagyunk Mátraházán. Napi három edzést vezényeltem a lányoknak, a reggeli futás mellett képességfejlesztés és természetesen labdás edzés is szerepelt a programban. Volt lehetőségünk az élvonalra készülő Egerrel egy edzőmeccset is játszani, 26-21-re nyertünk, bár ez teljesen mellékes ebben a periódusban. Tetszett a lányok a lelkesedése, és az is, hogy utána a videós elemzésnél is aktív résztvevők voltak. A mátraházi napokból az edzés és pihenés mellett a közösségépítést emelném ki: volt beavatás az új játékosok számára és activity-party is. Úgy látom, a pályán kívüli összhanggal nem lesz problémánk. – summázta az edzőtábori élményeket vezetőedzőnk.
 


Mátraházáról hazatérve a velünk együtt kieső, és azonos csoportba kerülő Kecskeméttel játszottunk két edzőmeccset (otthon 28-24-re, idegenben 35-28-ra maradtunk alul). Varga Márta elmondta, hogy főleg a második meccsen nem érezte a kellő tüzet a csapatban, de igyekszik pozitívan motiválni a lányokat, hiszen egy alig 21 éves átlagéletkorú keret speciális lelki bánásmódot igényel.

Az ösztönzés úgy tűnik hatott, hiszen legutoljára a Kispest gárdáját fogadtuk a Fáy utcában gyakoroló mérkőzésen, amelyet a mieink nyertek 25-18-ra.

A további augusztusi programban egy orosházi torna szerepel, amelyen a Szeged-Algyővel, a Szentendrével és ismét a Kecskeméttel mérkőzünk, végül pedig egy helyosztó is vár a lányokra. Ezt követően pedig a csehországi Hodovinban veszünk részt egy villámtornán.

- Most már ott tartunk, hogy nemcsak az egyéni védekezést figyelem az edzőmeccseken, hanem a támadástechnikai elemekre és a páros játékoskapcsolatokra is hangsúlyt fektetünk. Emellett megkövetelem a hosszú távú állóképességi feladatokat is, a legmegterhelőbb feladat e tekintetben talán a 7x1000 méteres futás volt.” – mondta el Varga Márta, akit természetesen a sorsolásról is megkérdeztünk.

- Úgy érzem, nem jártunk jól azzal, hogy a Keleti-csoportba kerültünk, de ezzel most már nem szeretnék foglalkozni. Rögtön az elején komoly rangadóink lesznek, elsősorban az lehet a célunk, hogy a hazai meccseinket megnyerjük, és ehhez kell majd minél több bravúrpontot hozzátenni idegenben is.


Hirdetések