Dobos Sándor, 2018.08.13. | Jégkorong

Hárman is szerepet kaptak a korosztályos nemzeti csapatoknál a Vasas SC Jégkorong Szakosztályának edzői garnitúrájából.

Az elmúlt napokban sorra nevezték meg a korosztályos magyar jégkorong-válogatottak szakmai stábjait, és örömteli, hogy három esetben is érdekeltek voltunk a „névsorolvasásban”.

Az U20-as válogatottal nyitott a Magyar Jégkorong Szövetség, pontosabban Vas Márton vezetőedző, aki Horváth Andrást, a Vasas ificsapatának vezetőedzőjét kérte fel az egyik másodedzőnek.


Horváth András a juniorválogatott mellett is dolgozhat

„Korosztálytól függetlenül nagyon nagy megtiszteltetés a magyar jégkorong-válogatott kispadjánál állni, nagyon örültem a felkérésnek. Fel sem merült bennem, hogy nemet mondjak, nagyon várom az ottani munkát” – mondta a legutóbb az U15-ös válogatott szövetségi edzőjeként tevékenykedő szakember, aki már gőzerővel dolgozik a szezonban három fronton küzdő ificsapatunk felkészülésén.

Svasznek Bence a Vasas kapusedzőjében, Székely Csabában bízik, őt vette maga mellé erre a pozícióra az U18-as válogatottban.


Székely Csaba, az U18-as válogatott kapusedzője lesz

 „Óriási megtiszteltetést és kihívást jelent számomra ez a feladat, örömmel mondtam igent Svasznek Bence felkérésének. Augusztus 20-án kezdődik az első edzőtábor, már számolom vissza a napokat” - mondta a korábban az U13-as, U14-es és U15-ös válogatott mellett is tevékenykedő fiatal tréner, aki legutóbb az U17-es válogatott Egyesült Államok elleni edzőmeccsén is szerepet kapott ebben a minőségében.

Az U16-os válogatott szakmai stábjában is érdekelt klubunk, hiszen a Schiller-Vasas HC felnőttcsapatának másodedzője, Revák Zoltán lett Mayer Péter vezetőedző egyik segítője.


Revák Zoltán az U16-os nemzeti csapatnál dolgozik majd

„Nagyon örültem a felkérésnek, tavaly már dolgoztam együtt Mayer Petivel az U14-es válogatottnál, Máthé Csabival pedig Debrecenben voltunk közösen a szakmai stábban. Nagyon várom a szezont, tavaly is nagyon élveztem a munkát. A válogatott melletti munka mindig megtiszteltetés, és a Vasas részéről minden támogatást megkapunk az ottani munkához. Kíváncsi vagyok, hogy Glenn Williamson után az új utánpótlás fejlesztési igazgató, Jim Brithén milyen munkaszemlélettel és felfogásban dolgozik, várom, hogy ezt is megismerjem” – fogalmazott Revák Zoltán.

Jó munkát, magunknak pedig azt kívánjuk, hogy minél több vasasos játékos válogatottbeli meghívásáról is beszámolhassunk!


Hirdetések