Dobos Sándor, 2018.08.13. | Judo

Balatonszemesen és Baján már jártak a Budai Judo Akadémia növendékei, néhányan Horvátországba utaznak a héten.

Balatonszemesen nagyszabású klubtáborban készültek a Vasas judósai, július 30-án érkeztek a mieink, közel 100 (!) fővel. A szakvezetés már az első napon, a megérkezést követően edzést vezényelt a fiataloknak, méghozzá négy csoportra bontva.

A „Vasas 1” az óvodások és kisiskolások, a „Vasas 2” a diák- és serdülőcsapatot, a „Vasas 3” az ifiket a „Vasas 4” pedig a cross training táborosakat takarta. Klubunk judokáihoz és a mozogni vágyó családtagjaikhoz csatlakozott a székesfehérvári társcsapat is, edzőik és versenyzőik egyaránt lelkesen vettek részt a napi három edzésen, a strandolásokon és a csapatépítő megmozdulásokon.

A programban a horgászás, a röplabdázás, a tábortűz melletti beszélgetések és sütögetések, a vízibiciklizés és az esti kártyapartizás is szerepelt, a Budai Judo Akadémia jövőre még nagyobb létszámra számít a balatonszemesi klubtáborban.

Augusztus 6. és 10. között Baján zajlott nemzetközi edzőtábor, ahol a diák- és serdülő, valamint az ifi korosztály versenyzői képviselték a Vasas színeit. Az ifiknek csak küzdelmi edzéseket tartottak, a diákoknak és serdülőknek technikai foglalkozásokat is vezényeltek.

Nincs megállás, augusztus 16. és 21. között a horvátországi Crikvenicába utazik ificsapatunk öt fővel, szintén egy nemzetközi edzőtáborba, amely várhatóan nagy fejlődést hoz majd számukra.

A Vasas növendékei közül egyébként többen is ott voltak a hétvégi Budapesti Judo Grand Prix-n, amely olimpiai kvalifikációs versenye volt, ráadásul rekordlétszámú viadal. Voltak, akik az önkéntescsapat tagjaiként, mások nézőként látogattak ki a remek magyar eredményekkel záruló versenyre.


Hirdetések