2008.02.07. | Kézilabda

A lányok szerda este egy élcsapat ellen kívánták bizonyítani, hogy a békéscsabai kudarc után még nem kell őket leírni. A bravúr majdnem sikerült, küzdelmes mérkőzésen egy gólos vereséget szenvedtünk a Cornexitől.

Uniqa Vasas - Cornexi Alcoa-Autobahn 25–26 (14–15)
Fáy u., 300 néző

Vezette: Kocsmáros A., Nagy L.

Vasas: Guiu – Sterbik A. 1, Nagy K. 11 (5), Gaál A. 2, Kupricsenkova 2, Pollaková 4 (1), Balog B. 1 (1). Cs: Tóth Zs. (kapus), Lőw A. 1, Szalontai, Kolos 3.
Edző: Papp György

Cornexi: Fekete Cs. – Balogh B. 7 (2), Mayer 2, Bernataviciute 2, Triscsuk 5, VASZARI 6, Tápai Sz. 3. Cs: Djerics (kapus), Vijunaite, Gorgyejeva, Kamper 1, Emberovics.
Edző: Vura József

Az eredmény alakulása. 8. p.: 4–4. 10. p.: 4–6. 14. p.: 8–6. 19. p.: 9–9. 25. p.: 11–13. 37. p.: 18–18. 47. p.: 22–20. 59. p.: 24–26
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 2/2

Nevesebb ellenfelünk a mérkőzés egyik szakaszában sem tudott fölénk kerekedni, végig változatosan alakult az eredmény, folyamatosan egy-két gól volt a különbség az egyik vagy a másik csapat javára. Sajnos a lefújáskor a fehérváriak neve mellett szerepelt több gól az eredményjelző táblán.

Védekezésünk az egész meccs folyamán összeszedett volt, az ellenfél támadóit  időben megfogtuk, jól ütköztünk velük. Jól helyezkedett a védőfal, a kapusok is megfelelő teljesítményt nyújtottak, szinte csak olyan gólokat kaptunk, amik benne voltak a játékszituációkban.

Nagy Kriszta és Kupricsenkova vezéregyéniségei voltak a támadások során a csapatnak, nagyon szép dolgokat művelt Kolos Dóra, a balkezes oldalon gyönyörű gólokat lőtt. Pollakova végignagyon keményen küzdött. Lőw Andi és Balog Bea jó megoldásaik mellett sajnos hibáztak is, a balszélről a második félidőben öt ziccert hagytak ki, ez sajnos döntően befolyásolta a végeredményt. Az utolsó pillanatban is meg volt még a lehetőség az egyenlítésre, de  Balog a kapusba lőtte a labdát.

Papp György vezetőedző:
"Tehetetlen dühöt érzek, hogy ennyire igazságtalan ez a játék. A csapat egyes részei nagyon jó teljesítményt nyújtottak, a  védő nélküli, tiszta pozícióból kihagyott ziccerek mégis keserű vereségbe sodortak minket. Rutinos játékosoknak pont az ilyen sorsdöntő pillanatokban nem szabadna, hogy megremegjen a kezük.
Nem tudom mikor kerülünk legközelebb ilyen helyzetbe, hogy egy élcsapat ellen ennyire partiban legyünk. Az egyik pontra mindenképpen rászolgáltunk volna, kilenc kapufát lőttünk, szerencsénk sem volt.  Persze emberek játsszák a kézilabdát, az edző irányítja a csapatot, tehát senki felelősségét nem kívánom megkerülni.
Nagyon nehéz meccsek várnak ránk. Megyünk Győrbe, ott sok esélyünk nem lesz, utána jön a Debrecen. Akkor újra neki kell futni, a maihoz hasonlóan felkészülni, reménykedni, hogy a ma elkövetett hibákat elkerüljük  és hogy a szerencse  is a mi oldalunkra áll majd. 
A közönség biztatása nagyon sokat jelent, nagyon nagyra értékeli a csapat, hogy a mai meccsen is végig kitartottak mellettünk."

ja               

 


Hirdetések