Dobos Sándor, 2018.07.26. | Vívás

Remekül vívott a csapatversenyben a Vasas SC versenyzője, a helyosztókon is a válogatott egyik legjobbja volt Vuhsziban. Katona Renáta a kardcsapat tagjaként a nyolc között van.

A negyeddöntő jelentette az első igazi kihívást a Rédli András, Bányai Zsombor, Peterdi András, Berta Dániel összetételű magyar válogatottnak a kínai világbajnokság csapatversenyében. Végül az olimpiai bronzérmes koreaiak végig irányítva győztek. Bányai Zsombor, a Vasas SC vívója volt a csapat egyetlen tagja, aki pluszban zárt a végén (+2).

A folytatás viszont kiválóan sikerült, hiszen előbb Kínát, majd az 5. helyért a szintén nagyon erős Olaszországot verték a fiúk, Zsombor itt is remekelt. Az olaszokat 33-20-ra győztük le, a mostani 5. hellyel pedig megőriztük 6. helyünket a világranglistán, ez jelenleg olimpiai kvalifikációt ér – fontos volt tehát a helyosztókon is megfelelően teljesíteni.

Klubunk másik élversenyzője, Katona Renáta számára is pozitívan zárult a vuhszi világbajnokság utolsó előtti napja, hiszen a kardcsapat tagjaként, László Luca, Márton Anna és Pusztai Liza társaságában győzni tudott a japánok ellen, így a válogatott a negyeddöntőbe jutott. Renáta +8-cal zárta a mérkőzést, ő fordította meg a közepén az állást, és harmadik emberként tette hozzá a legtöbbet a győzelemhez – ahogyan a vívószövetség weboldala fogalmaz.

A negyeddöntőben a világranglistát vezető Olaszország lesz az ellenfél.  


Eredmények – vívó-világbajnokság, Vuhszi:

Férfi párbajtőrcsapat, a negyeddöntőben:

Magyarország-Korea 36-45 (Bányai +2, Rédli -2, Peterdi -4, Berta -5)

Az 5-8. helyért:

Magyarország-Kína 30-29 (Rédli +3, Bányai +1, Berta -3)

Az 5. helyért:

Magyarország-Olaszország 33-20 (Rédli +8, Bányai +5, Berta 0)

Korábban, a 16 közé jutásért:

Magyarország-Finnország 45-23 (Berta +12, Bányai +6, Rédli +4)

A legjobb nyolc közé jutásért:

Magyarország-Japán 26-25 (Rédli +4, Berta +1, Bányai -4)

Női kardcsapat, a nyolcaddöntőben:

Magyarország-Japán 45-33 (Katona +8, Pusztai +4, Márton A. 0)

A pénteki negyeddöntőben: Magyarország-Olaszország


Hirdetések