Jenkei Dániel, 2018.07.25. | Vívás

Világbajnoki bronzérmes lett a Szilágyi Áron által vezetett férfi kardválogatott Kínában.

Szász-Kovács Emese és Szilágyi Áron értékes helyezései utána csendesebben folytatódott Vuhsziban a világbajnokság, nemcsak a Vasas-versenyzők, hanem az egész magyar csapat számára.

Bányai Zsombor és Katona Renáta a főtáblán rögtön a legjobb 64 között búcsúzott, így Zsombor férfi párbajtőrben az 54., Renáta női kardban a 44. helyen végzett.

Így aztán el is jutottunk a férfi kardcsapat küzdelemeihez, amely kapcsán a friss Eb-arany miatt komoly várakozásaink voltak. Sőt, valljuk be őszintén, szinte elvártuk az érmet a Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád alkotta négyestől.

Persze, ilyenkor a legnehezebb…

No, a japánok elleni bemelegítő asszó még nem volt az magyar idő szerint kedden: ezt magabiztosan 45-34-re hozták a mieink, és készülhettek a németek elleni másnapi negyeddöntőre.

Itt az elején a németek vitézkedtek jobban, de Szilágyi Áron egy remek asszóval fordított Wagner ellen, így 30-28-nál ismét nálunk volt az előny. Aztán kisvártatva azt hittük, vége is a dalnak, hiszen a németek 40-36-ra visszavették a vezetést.

Akkor aztán jött megint Áron… Szinte nem tudott hibázni Szabó Mátyás ellen, és 45-43-ra fordítva juttatta be csapatát a négy közé.

Az elődöntőben az olaszok ellen talán éppen ez az extra egyéni teljesítmény hiányzott, hiszen egy darabig szűkösen vezettünk, a párharc közepén viszont komoly előnybe került az ellenfél, és itt már a Szatmári-Szilágyi páros sem tudott segíteni. Kapaszkodott a végén, de háromtusos vereséget szenvedett a magyar csapat.

Ez azonban nem szegte kardozóink kedvét: a meglepetéscsapat Grúzia ellen végig domináltunk a bronzcsatában, így 45-36-os sikerrel, újabb éremmel zárta a csapat a válogatott szezont.

Az olimpiához közeledve nagyon jó jelnek tűnik, hogy szinte nem tud nem dobogóra állni ez a kvartett.

 

fotó: FIE


Mostantól pedig abban bízhatunk, hogy az újvidéki Eb-től eltérően Vuhsziban még lesz magyar érem. Erre holnap Bányai Zsomboréknak lehet esélye a férfi párbajtőrcsapattal, hiszen ma drámai csatában legyőzték Japánt, így a legjobb nyolc között folytatják majd.


Hirdetések