Dobos Sándor, 2018.07.20. | Labdarúgás

Folyamatosan jelenti be a Vasas FC új játékosait, edzőmérkőzéseket játszik Kis Károly együttese, a napokban pedig a szurkolók közelebbről is megismerhetik a csapat elképzeléseit és terveit egy Fáy utcai szurkolói ankét keretében. Bajnoki rajt 9 nap múlva, a Monor ellen!

Kezdjük is az utóbbi találkozó részleteivel: a Vasas FC július 24-én, kedden 18 órára várja a szimpatizánsokat egy szurkolói ankétra a Fáy utcai edzőcsarnok aulájába. Ott lesz majd a találkozón Domonyai László klubigazgató, Kis Károly vezetőedző, Vaskó Tamás csapatkapitány, valamint a Békéscsabáról érkező támadónk, Birtalan Botond.

A fiúk egyébként intenzíven készülnek az NB II-es bajnoki rajtra, ráadásul a klubvezetés sem tétlenkedik, igen markáns igazolási hullám zajlik a csapatnál. Az elmúlt egy hónapban 11 új játékossal állapodott meg Domonyai László, nézzük, kik csatlakoztak a Vasashoz – Kis Károly vezetőedzővel együtt.

ÚJ JÁTÉKOSOK

Birtalan Botonddal kezdődött a sor, rögvest leigazoltuk az NB II társgólkirályát, Békéscsabáról. A támadóval még júniusban beszélgettünk, ide kattintva lehet visszahallgatni az interjút.

Borbély Bálint az MTK-tól érkezett a Vasashoz, kétéves szerződést kötöttünk vele. 28 éves védekező középpályás, akinek viszont meglehetősen szerencsétlenül kezdődött vasasos karrierje, ugyanis a Gyirmót elleni felkészülési meccsen (0-0) lábközépcsont-törést szenvedett, így hónapokra kiesett, ősz közepéig nem számíthat rá Kis Károly.

Hinora Kristóf utánpótlás válogatott, az MTK-tól kölcsönbe érkezett a Vasashoz. Az előző bajnokságban Nyíregyházán játszott. A 20 éves jobb oldali védő az U21-es válogatott alapembere.

Bese Balázs is az MTK-tól érkezett, a kapusposztra. Az U19-es válogatott csapatkapitánya 19 éves, az előző szezonban az MTK mellett Budaörsön is állt a kapuban. Ő is megfelel a fiatalszabálynak (az NB II-ben egyszerre 90 percen keresztül a pályán kell lennie minimum két, 1998. január 1-je után született játékosnak).

Hrepka Ádám rutinos támadó, sok csapatban megfordult, most kétéves szerződésben állapodtak meg vele. 31 éves támadó, legutóbb az MTK-ban játszott, meg is nyerte az NB II-es bajnokságot a csapattal, 29 meccsen 10 gólt lőtt. 225 NB I-es meccs van a lábában, de légióskodott Hollandiában és Izraelben is, három mérkőzés erejéig a magyar válogatottban is játszott.

Rokszin Ádám védőjátékos, kettő plusz egyéves szerződést írt alá a Vasassal, legutóbb az ETO-ban focizott. A 26 éves balhátvéd 2011 és 2017 között Szolnokon játszott, jól ismeri Kis Károly vezetőedző.

Bévárdi Zsombor a MOL Vidi FC-től egy évre érkezett kölcsönbe a Vasashoz. Még csak 19 éves a támadó, aki 2016-ban a Puskás Akadémiától került a Videotonhoz, de tavaly szülővárosában, Siófokon játszott. Az U19-es válogatottban 11 meccsen 8 gólt lőtt.

Kovács Milánnal, a Vasas Kubala Akadémia 19 éves játékosával hároméves szerződésben állapodtak meg a vezetők. A védekező középpályás az első játékos az újjáalakuló Vasasban, aki a Kubala Akadémiáról kap profi szerződést. Korábban Ádám Martin, Berecz Zsombor, Vida Máté és Kleisz Márk példája bizonyította, hogy az itteni akadémiai nevelőmunkának lehet eredménye. Kovács Milán egyébként 2011-ben, Bajáról került a Kubala Akadémiához.

Bősz Levente kapus, kétéves megállapodást kötött a Vasassal. A 24 éves, U21-es válogatott legutóbb Dunaújvárosban védett, de játszott Diósgyőrben, Újpesten és Németországban is.  

Szokol Zsolttal hároméves szerződést kötött a klub, a 28 éves védő legutóbb Nyíregyházán játszott. Békéscsabán kezdődött karrierje, az NB I-ben Újpesten mutatkozott be, 78 élvonalbeli bajnoki van a lábában, az utánpótlás-válogatottban 14 alkalommal szerepelt.

Talabér Attila 22 éves védőjátékos, az MTK-tól kölcsönbe kerül a Vasashoz, de korábban játszott Kisvárdán is. 43 NB II-es meccsen védő létére 6 gólt lőtt, az utánpótlás-válogatottban 14-szer szerepelt, ott volt az U20-as vb-n is. Opciós joga is lesz a Vasasnak a végleges megszerzésére a következő szezon végén.

Ami a csapat korábbi játékosait illeti: ami már biztos, hogy a légiósokon kívül távozott Nagy Gergely (Paksra), Vida Máté (a Dunaszerdahelyhez, amellyel csütörtökön tovább is lépett grúz ellenfelükkel szemben az Európa Ligában), Berecz Zsombor és Hangya Szilveszter (mindketten a MOL-Vidihez). A légós kontingensből egyébként Vit Benes marad Magyarországon, a Haladásnak adtuk kölcsön. Örömteli, hogy meghatározó játékosok is maradnak a Vasasban, például Ádám Martin, akivel szintén beszélgettünk pár hete, itt lehet megnézni az interjút.


EDZŐMECCSEK

A Vasas Putnokon játszotta első „felkészülési” meccsét, a Várady Béla Sportközpont avatómérkőzése volt ez, de ez a találkozó kicsit kilógott a sorból, hiszen még több, azóta távozó játékos is a pályán volt, és Kis Károly sem volt még ott.

Nem úgy a Cegléd elleni meccsen, amely már az új stáb első edzőmérkőzése volt, 3-1-re hoztuk a találkozüt, majd megvertük az NB I-be visszakerülő MTK-t, 2-1-re. A Soroksár ellen is biztosan nyertünk, majd ezután párnapos ausztriai edzőtábor következett, ahol a cseh Mlada Boleslávval csaptunk össze, szoros vereség lett a vége. A Gyirmóttal már idehaza találkoztunk, csakúgy, mint legutóbb a Maccabi Netanyával, a Telkiben rendezett meccset a bajnoki ötödik izraeliek nyerték 2-0-ra.

Putnok–Vasas FC 2-8 (0-4)
Gólszerzők:
Zimányi (67.), Tóth Sz. (73.), illetve Murka (8., 89.), Ádám (12.), Gaál (27., 11-esből, 48., 52.), Barczi (44.), Kovács D. (70.)

Ceglédi VSE–Vasas FC 1-3 (1-1)
Gólszerzők
: Hujber (27.), illetve Borbély (14.), Kovács M. (59.), Murka (80.)

MTK–Vasas FC 1-2 (1-1)
Gólszerzők:
Kanta (27., 11-esből), illetve Gaál (7.), Birtalan (63., 11-esből)

Soroksár–Vasas FC 0-3 (0-3)
Gólszerzők
: Birtalan (10., 27.), Ádám (29.)

Vasas FC–Mlada Bolesláv (cseh) 1-2 (1-1)
Gólszerzők
: Egerszegi (39.), illetve Mares (19.), Prikryl (68.)

Gyirmót FC–Vasas FC 0-0

Vasas FC–Maccabi Netanya (izraeli) 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
Kogbania (17., 62.)


MENETREND, JEGYÁRAK

Kialakult közben az NB II-es bajnokság idei menetrendje is, összesen 21 (!) fordulót tudnak le ebben a naptári évben, még december 16-án is kilátogathatunk egy hazai mérkőzésre, akkor a Budafokot fogadjuk. Legelőször pedig a Monort, méghozzá jövő vasárnap, július 29-én, 19 órától. Az első öt fordulóban egyaránt este 7-kor kezdünk, a hazai mérkőzéseket a Szusza Ferenc Stadionban játsszuk.

A Vasas FC ebben a szezonban nézőbarát jegyárakat alakított ki (a „D” lelátókra 500, az „A” lelátóra 1200 forintért lehet jegyet venni, a diákok és nyugdíjasok 800 forintért vásárolhatnak tikettet, a VIP-belépő 5000 forintba kerül), ezen kívül elkezdődött már a bérletárusítás is, a féléves bérleteket a Fáy utcában lehet megvásárolni.

A bajnokság őszi menetrendje:

Július 29., vasárnap, 19 óra:
Vasas FC–Monor

Augusztus 5., vasárnap, 19 óra:
Budafok–Vasas FC

Augusztus 12., vasárnap, 19 óra:
Siófok–Vasas FC

Augusztus 19., vasárnap, 19 óra:
Vasas FC–Csákvár

Augusztus 26., vasárnap, 19 óra:
ETO FC–Vasas FC

Augusztus 29., szerda, 19 óra:
Vasas FC–Békéscsaba

Szeptember 2., vasárnap, 17 óra:
Nyíregyháza–Vasas FC

Szeptember 16., vasárnap, 17 óra:
Vasas FC –Kaposvár

Szeptember 26., szerda, 16 óra:
Duna Aszfalt-Tiszakécske–Vasas FC

Szeptember 30., vasárnap, 17 óra:
Vasas FC–Balmazújváros

Október 3., szerda, 15 óra:
Vác–Vasas FC

Október 7., vasárnap, 17 óra:
Vasas FC–Dorog

Október 21., vasárnap, 14 óra 30:
Soroksár–Vasas FC

Október 28., vasárnap, 17 óra:
Vasas FC–Gyirmót

November 4., vasárnap, 13 óra 30:
Kazincbarcika–Vasas FC

November 7., szerda, 19 óra:
Vasas FC–Mosonmagyaróvár

November 11., vasárnap, 13 óra 30:
Budaörs–Vasas FC

November 25., vasárnap, 17 óra:
Vasas FC–Ceglédi VSE

December 2., vasárnap, 17 óra:
Zalaegerszegi TE –Vasas FC

December 9., vasárnap, 13 óra:
Monor–Vasas FC

December 16., vasárnap, 17 óra:
Vasas FC–Budafok   


Hirdetések