Jenkei Dániel, 2018.07.18. | Vívás

Vuhsziban rendezik a vívó világbajnokságot, négy Vasas-versenyzővel.

Női párbajtőrben Szász-Kovács Emese, női kardban Katona Renáta, férfi kardban Szilágyi Áron, férfi párbajtőrben pedig Bányai Zsombor lép pástra a Vasasból a Csiangszu tartomány ősi városában rendezendő világbajnokságon. Szatmári András a napokban született megállapodás értelmében klubot váltott, így ezen a világeseményen már nem egyesületünk színeiben vesz részt.

Az utazás nem volt éppen zökkenőmentes, Szilágyi Áronék például Párizsban ragadtak, de mostanra mindenki befutott a verseny helyszínére.

Az esemény július 19-én kezdődik, a női párbajtőr és férfi kard selejtezőkkel, de a nyitányon nem lesz vasasos érintett, hiszen mindkét olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese és Szilágyi Áron is kiemeltként kezd majd.

A szokásos rend szerint előbb az egyéni küzdelmeket rendezik, majd a csapatversenyek következnek, és végül július 27-én zárul a világbajnokság.

Az esélyekről? Szász-Kovács és Szilágyi egyéniben szokás szerint éremesélyes, emellett a friss Európa-bajnok kardcsapat szereplését övezi kiemelt figyelem.

Katona Renáta és Bányai Zsombor kifoghat jó napot egyéniben, de ők elsősorban a csapatküzdelmekben bízhatnak, no meg abban, hogy a női és a férfi párbajtőr válogatott is maradandóbbat alkot, mint az újvidéki Eb-n.

A világbajnokság fejleményeiről természetesen beszámolunk a Vasas SC felületein.

 


Hirdetések