Jenkei Dániel, 2018.07.11. | Úszás

Helsinkiben lett ifjúsági bronzérmes a Vasas úszója, de egy hatodik helynek is örülhettünk.

Szabó-Feltóthy Eszter és Horváth Lili révén két vasasos versenyző is képviselte a magyar színeket a finn fővárosban, ahol ifjúsági Európa-bajnokságot rendeztek. Mindkét versenyző komoly reményekkel indult a fő számában.

Szabó-Feltóthy Eszter számára ez a 200 méteres hátúszás volt, amelyben kvalifikálta magát a döntőbe, és végül szoros versenyben a pontszerző, hatodik helyen csapott a célba.

Horváth Lilinek pedig a rögtön az első napon rendezett 400 vegyes jelentette a fő attrakciót. Ráadásul már egyből délelőtt nagyot kellett úsznia, hiszen csak két magyar versenyző juthatott tovább a fináléba.

A küldetés sikerült, versenyzőnk egyéni csúcsot úszott, és Késely Ajna mögött a döntőbe jutott. Ajna egyébként Európa-bajnok lett, de legnagyobb örömünkre Horváth Lili is felfért a dobogóra egy újabb egyéni rekorddal. Az ezüst sem sokon múlt számára, de végül bronzérmes lett.

- Boldog vagyok, szerettem volna az 5-6. helyek után végre dobogóra kerülni egy fontos versenyen. Ráadásul már első nap túlestem a nehezén, ami lelkileg megkönnyítette a helyzetet. Azért a délelőtti előfutam előtt rendesen izgultam, de a medencében ez elmúlt. Jó erőben éreztem magam az utolsó ötvenen is, ami sokat számított. Persze az időeredmény lehetett volna még jobb is, de egyéni csúcsokat úsztam végül is. A körülmények és a verseny hangulata tetszett, de azt mondjuk nehéz volt megszokni, hogy még éjfélkor is sütött a nap. Az érmet komoly becsben fogom tartani, bár egyelőre még a konyhaasztalon hever, mert keresem a végleges helyét. Kemény szezonon vagyok túl, a tavalyi ifi vb óta nem sokat pihentem, így most jól fog jönni, hogy hosszabb szünetet kapunk. - mondta el honlapunknak Horváth Lili.

- A merészebb terveimben az szerepelt, hogy mindkét lány érmet nyer, de a hatodik hellyel és a bronzéremmel is elégedett vagyok.  Mindketten egyéni csúcsot úsztak, ha Lili kicsit szerencsésebb, akár a második helyre is odaérhetett volna. Persze neki az előfutam már önmagában egy döntő volt, márpedig kétszer maximumra úszni a 400 vegyest, az komoly energia-leadással jár.  Eszternek pedig még van ideje, jövőre is ifi lesz, így még nyerhet érmet nagy versenyen, ráadásul 2019-ben mi rendezzük a korosztályos világbajnokságot is. Örülök, hogy világversenyen is érmet tudtunk nyerni a Vasasnak, összességében pedig 10 nemzetközi pontot szereztünk. – summázta a finnországi történéseket Dr. Egressy János vezetőedző
 


Hirdetések