Jenkei András, 2018.07.09. | Atlétika

A Vasas két tehetséges fiatal atlétája is pályára léphetett az elmúlt hétvégén Győrben megrendezett korosztályos kontinensviadalon.
 

Bánóczy Árpád még május végén Veszprémben futotta be magát a magyar csapatba, akkor 56 másodperchez egészen közel ért célba 400 méteres gátfutásban. Az elért eredményét aztán tovább javította június közepén az ifjúsági magyar bajnokságon (55,45), és bizakodva várta a győri Eb-t, noha a felkészülése cseppet sem volt zavartalan, hiszen tavasszal sokáig küszködött egy makacs combhajlító sérüléssel.

Pénteken rendezték a hosszúgát selejtezőjét, ahol Kun-Szabó Balázs tanítványa igazán kitett magáért, hiszen egészen remek egyéni csúccsal (53,49) a negyedik helyen ért célba  a harmadik futamban. Az idő pedig továbbjutást ért, így másnap az elődöntőben állhatott rajthoz. A második futás során már tetten érhető volt a tavaszi kényszerű edzéskihagyás, az 55,53-as idő kevésnek bizonyult a döntőbe jutáshoz, de Árpi egyértelműen megtette a magáét ezen az Eb-n.


Bánóczy Árpád és Kun-Szabó Balázs (fotó: Mérei László)

„Fantasztikus élmény volt ekkora közönség előtt futni. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó gátba kicsit belerúgtam, mert az némileg megtörte a ritmusomat. Én vagyok a legfiatalabb induló ebben a számban, úgyhogy egyértelműen elégedett vagyok a teljesítményemmel.” – értékelte első futását Bánóczy Árpád, majd így folytatta  – „Sajnos a sérüléseim miatt nem voltam felkészülve két egymást követő futásra, az első nagyon elfárasztott. Életem első nagy nemzetközi versenyén azonban nem okoztam csalódást magamnak, és remélem másoknak sem. Próbáltam minél jobban teljesíteni, de sajnos nagyon elfáradtam a végére.”

Fodor Júlia, Bajzáné Marton Lívia tanítványa tavasszal a Diákolimpián mutatott teljesítményével tette magát kihagyhatatlanná a magyar sprintváltóból, amely aztán remekelt ezen a versenyen. A 100-200-300-400 méteres váltófutás selejtezőjéből (a vasasos versenyzőé a 100 méteres táv volt) a magyar lányok a harmadik legjobb idővel kerültek a döntőbe, ahol aztán a megsüvegelendő hatodik hely jutott nekik.


A magyar női sprintváltó, jobbról a második Fodor Júlia  (fotó: Mérei László)


Hirdetések