Dobos Sándor, 2018.07.03. | Judo

Nagy létszámban kezdődtek el a nyári napközis judotáborok a Csíkihegyek utcai létesítményben.  

A Budai Judo Akadémia kisebb és nagyobb növendékei a nyáron is edzenek, de a korosztályos versenyzőkön kívül a napközis táborok lakói is megtöltik az akadémia termeit. Itt már olyan gyerekekkel is lehet találkozni, akik még csak most ismerkednek a sportággal.

A vártnál többen jelentkeztek egyébként az egyhetes turnusokra, amelyek közül már a harmadik zajlik a héten. Még augusztus 13. és 17. között is lesz tábor, az akadémia weboldalán és Facebook-oldalán lehet tájékozódni arról, mi is zajlik ezeken a foglalkozásokon, és mit kínálnak a szakemberek a kicsiknek.

Nemcsak az akadémia tagjai vesznek részt a táborokban, hanem más egyesületek, sőt, más sportágak képviselői is csatlakoztak. A gyerekek között olyanok is akadnak, akik soha semmilyen sportágat nem próbáltak még.

A táborokban Szikszai Nikolett, Piriti Tamás, Korányi Miklós, Makhult Mihály, Csipszer János, Korányi Krisztián és Tardos János edzők foglalkoznak a gyerekekkel.

Ott jártunkkor Szikszai Nikolett és Korányi Miklós tartotta a játékos foglalkozást, szemmel láthatóan nagy élvezettel fogadták a kicsik az intelmeket és új információkat (hiszen a mozgás mellett a sportágat, hagyományait és történetét szóban is megismerhetik a gyerekek a „mentoroktól”).

Ami a versenysportolókat illeti: Burján László edző elmondta, az év legfontosabb versenye majd a korosztályos világkupa lesz ősszel, erre készülnek a mieink az ő irányításával. Az ifik napi 2x2 órában, edzenek, de vannak összevont tréningek is, diák és serdülő judósoknak hetente két alkalommal, másfél órában.

Egyébiránt még adósak vagyunk egy júniusi eredménysorral, egészen pontosan két 5. helyezés megemlítésével: Korányi Laura és Sebestyén Zora a győri serdülő Európa Kupán szerezte meg az értékes helyezést.

Korányi Miklós azt is elmesélte, hogy nemrégiben diák és serdülő tanítványokkal (tizennégyen voltak összesen) kenutúrára indultak, megkerülték a Szentendrei-szigetet – a kezdeményezés nagy-nagy sikert aratott.

Programban és kalandban tehát nincs hiány a Budai Judo Akadémián. Júliusban sem fognak unatkozni a fiatalok. Július 23. és 30. között Balatonlellén vesznek részt jó páran (14 és 30 év közötti fiatalok) az Erasmus+ program "B Yourself - Hogyan légy önmagad a XXI. században?" című pályázatának támogatásával. Emellett július 30. és augusztus 5. között judo és crossfit edzőtáborokban is edződnek a fiatalok. 

11. Serdülő Európa Kupa, Vági Miklós Emlékverseny, Győr:

Serdülő, leány, -40 kg:

1. Mamira Luca (Toto Sport)
2. Bodnár Emese (Ászok JC)
3. Horváth Luca (Kőrös Judo SE)
5. Sebestyén Zora (Vasas Judo)

Serdülő, leány, -44 kg:

1. Bognár Inez (UTE)
3. Berlik Dorottya (Toto Sport SE)
5. Korányi Laura (Vasas Judo)


Hirdetések